Γιορτινές δράσεις του συλλόγου Γυναικών Νάουσας

02 Δεκεμβρίου 2014 15:30

Ο σύλλογος Γυναικών Νάουσας συνεχίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ειδικά για τις γιορτινές αυτές μέρες το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί ως εξής:

α) Στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, τα οποία πραγματοποιούν μεγάλο έργο, αλλά βρίσκονται σε δύσκολη θέση!!!! Σας αντιγράφουμε το κείμενο σχετικής ανακοίνωσης:

"Τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS χρειάζονται τη βοήθειά μας. Παρακαλούμε κοινοποιήστε την έκκλησή τους για συγκέντρωση τροφίμων και βοηθήστε με ό,τι δυνάμεις διαθέτετε. Πρόκειται για παιδιά!

Αντιγράφουμε το μήνυμά τους αυτούσιο:

«Αυτό το χρονικό διάστημα οι ανάγκες μας σε τρόφιμα είναι μεγάλες και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Όποιοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να μας προσφέρετε τρόφιμα, τα είδη που χρειαζόμαστε είναι τα εξής: Όσπρια (φακές, φασόλια κλπ), δημητριακά, λάδι, μέλι, κακάο, αλεύρι, αλάτι, κονσέρβες τόνου, τοματάκια (σάλτσες, πελτέ), γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, πουρές (σκόνη), χυμοί.

Σε μακαρόνια και ρύζι έχουμε καλυφθεί πλήρως από τις εταιρείες Misko και Uncle Bens.

Μεγάλες όμως είναι οι ανάγκες των σπιτιών μας και στα είδη καθαρισμού: σκόνη πλυντηρίου, μαλακτικό, υγρό σαπούνι πιάτων, υγρά καθαριότητας, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη. Κάθε προσφορά σας είναι ανεκτίμητη!». "

β) Στο "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ", το έργο του οποίου ξέρουμε όλοι, αλλά τη δεδομένη στιγμή έχει ν' αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα! Σας αντιγράφουμε το κείμενο σχετικής ανακοίνωσης:

"«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει Χριστουγέννων, κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το α' εξάμηνο του 2014 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 9.415 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με ανήλικα τέκνα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

◊ Γάλα εβαπορέ

◊ Ρύζι

◊ Όσπρια

◊ Αλεύρι

◊ Σάλτσα τομάτας

◊ Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)

◊ Άνθος αραβοσίτου

◊ Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά

◊ Πουρές

◊ Βρεφικές κρέμες

◊ Βρεφικό γάλα

◊ Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

◊ Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)

◊ Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

◊ Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)

◊ Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)".

γ) Σε άτομα και οικογένειες του χωριού μας, όπως κάθε φορά.

Τα τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στην Αίθουσα Τέχνης του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα κάθε Σάββατο και ώρες 16:00-20:00.

Περισσότερες πληροφορίες: κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου, τηλ.: 2284051402, 6945533328.

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη.

Σας ευχαριστούμε!

Β) "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ"

Στην Αίθουσα Τέχνης του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 28 έως 30 Δεκεμβρίου 2014 και από τις 16:00 έως τις 20:00, δημιουργικές δραστηριότητες και ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά, συνοδευόμενες από διάφορες λιχουδιές και δώρα, με το γενικό τίτλο: "Δημιουργική Γιορτινή Μαγεία". Στη συντροφιά μας την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα είναι και ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Γ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

Όλο το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του συλλόγου για τη διάρκεια των γιορτών έχει ως εξής:

25 Δεκεμβρίου 2014: Κάλαντα Χριστουγέννων στα στενά του χωριού. Συγκέντρωση, όσων θέλουν να συμμετάσχουν, στην αίθουσα Τέχνης Αγ. Αθανασίου Νάουσας στις 10:30.

28-30 Δεκεμβρίου 2014: "Δημιουργική Γιορτινή Μαγεία". Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, στην Αίθουσα Τέχνης Αγ. Αθανασίου Νάουσας, από 16:00 έως 20:00.

5 Ιανουαρίου 2015: Κάλαντα Φώτων σε εξοχικές περιοχές. Συγκέντρωση, όσων θέλουν να συμμετάσχουν, στην αίθουσα Τέχνης Αγ. Αθανασίου Νάουσας στις 16:00.

6 Ιανουαρίου 2015: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας-Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στην Αίθουσα Τέχνης Αγ. Αθανασίου Νάουσας στις 18:00.

Δ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ-ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 στις 18:00 στην Αίθουσα Τέχνης του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, με τον οικονομικό απολογισμό, τον απολογισμό πεπραγμένων και ανακοίνωση του προγραμματισμού για το 2015. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και είναι απαραίτητη ώστε να υπάρξει απαρτία.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου

Ανθούλα Θεοδωράκου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos