Πάρος: Αποκαλυπτήρια αναθηματικής μαρμάρινης στήλης στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής (Φωτό + Βίντεο)

13 Ιουνίου 2015 17:51

Τελέστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στην πλατεία του ιερού ναού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, τα εγκαίνια αναθηματικής μαρμάρινης στήλης προς τιμήν της συμπλήρωσης εφέτος 2400 χρόνων από την ίδρυση της αποικίας της Φάρου (σημερινό Stari Grad στο νησί Hvar στην Κροατία) από παριανούς αποίκους το 385 π.Χ.

Στην τελετή που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων» με τίτλο «Η Πάρος και οι αποικίες της», τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής στήλης έγιναν από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο και τον Κροάτη Δήμαρχο του Stari Grad.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Κροατίας και πολλοί από τους συμμετέχοντες επιστήμονες στο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο, μεταξύ των οποίων ήταν και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων και καθηγήτρια Αρχαιολογίας κα Ντόρα Κατσωνοπούλου.

Ακολούθησε ξενάγηση στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και χορωδία βυζαντινών ψαλμών στο προαύλιο χώρο του ναού.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos