Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» στις Λεύκες της Πάρου

08 Ιουλίου 2016 15:37

Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού. Το συγκρότημα έχει πλούσια δράση από το 2004 έως σήμερα αφού έχει δώσει περισσότερες από 70 παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α. ) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιό αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε έναν από αυτούς.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο στις 8 Ιουλίου στο θέατρο Λευκών εννιά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της οποίας το πρώτο μέρος περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια των παραπάνω δημιουργών όπως επίσης και τραγούδια των εκπροσώπων της σύγχρονης Έντεχνης Μουσικής Σκηνής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.α.) και το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική σημαντικών δημιουργών (Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Σ. Κουγιουμτζή κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού κ.ά.).

Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 2 - 2.30 ώρες.

Το μουσικό σχήμα είναι εξαμελές (6) και αποτελείται από τέσσερεις (4) μουσικούς και δύο (2) φωνές.

Οι μουσικοί :

1. Κιθάρα

2. Πλήκτρα

3. Μπουζούκι

4. Τύμπανα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos