Διαχρονική μουσική περιήγηση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι στις Λεύκες Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

10 Ιουλίου 2016 11:56

Μια εξαιρετική μουσική συναυλία παρουσιάστηκε από το Συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «Έμμελον» στο θέατρο των Λευκών, το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου.

Η συναυλία – αφιέρωμα στο διαχρονικό, ποιοτικό τραγούδι ήταν πράγματι μια αγωγή ψυχής σε ακούσματα αθάνατα που παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη παλαιότερων και νεότερων, καθώς αποτελούν τα πολυτιμότερα διαμάντια του ελληνικού πενταγράμμου.

Τραγούδια κορυφαίων συνθετών και ποιητών – στιχουργών του εντέχνου, όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Στ. Ξαρκάκος ,Μ. Λοίζος, Γ. Μαρκόπουλος, Σ. Μάλαμας. Π. Θαλασσινός. Ο. Περίδης, Α.Ιωαννίδης, Οδ. Ελύτης, Ν.Γκάτσος, Μ. Ελευθερίου, Λ. Παπαδόπουλος, ζωντάνεψαν στη σκηνή του θεάτρου Λευκών συγκινώντας τους ακροατές που απόλαυσαν μαγεμένοι το μελωδικό ταξίδι στην ατόφια ποιότητα της έντεχνης μουσικής δημιουργίας.

Ακούστηκαν τραγούδια - σταθμοί που σημάδεψαν την πορεία του νεότερου ελληνικού μουσικού πολιτισμού, επανόρισαν και επανακαθόρισαν την αξιακή ταυτότητα της μουσικής τέχνης στη σύγχρονη Ελλάδα.

Σε μια εποχή εμπορευματοποίησης της τέχνης, τα τραγούδια αυτά μας κάνουν να θυμόμαστε ότι οι διαχρονικές μουσικές αξίες παραμένουν ζωντανές και αλησμόνητες, έχουν θρέψει πολιτιστικά ολόκληρες γενιές και συνεχίζουν να εμπνέουν μέχρι σήμερα. Στίχοι που σκέπτονται και σκέψεις που στιχουργούνται, μουσική δημιουργία που εμπνέει και έμπνευση που μετουσιώνεται σε μουσική δημιουργία, στοχασμός και ευαισθησία σε απόλυτη ισορροπία, κάνουν τα παλαιότερα έντεχνα να μοιάζουν σημερινά και τα νεότερα να μοιάζουν φτιαγμένα από τη στόφα της διαχρονικής αλήθειας.

Η ξεχωριστή συναυλία στις Λεύκες, απόλυτα επιτυχημένη από πλευράς παρουσίασης και συμμετοχής κόσμου, ήταν πράγματι μια έξοχη μουσική εκδήλωση της Πάρου που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos