Πεζότρατα με θαλασσινές γεύσεις και πολύ χορό στην Παροικία της Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

12 Ιουλίου 2016 13:27

Η βραδιά αναβίωσης του παραδοσιακού εθίμου της πεζότρατας ήταν ειδυλλιακή! Το σούρουπο της Κυριακής 10 Ιουλίου, την ώρα που ο ήλιος έβαινε προς τη δύση του χρωματίζοντας μαγευτικά τον ουρανό, στην παραλία της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία, μικροί και μεγάλοι αναπαράστησαν με επιτυχία το παραδοσιακό καλάρισμα της πεζότρατας αναβιώνοντας έτσι τον πατροπαράδοτο τρόπο ψαρέματος των παλιών ψαράδων του νησιού.

Έπειτα, ο χώρος που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διασκέδαση του κόσμου, γέμισε θαλασσινές μυρωδιές και γεύσεις. Φρεσκοτηγανισμένο ψαράκι, σούμα και πολύ κρασί, ζωντανή μουσική και πολύς χορός, και το κέφι γρήγορα άναψε για τα καλά!
Το υπαίθριο γλέντι που στήθηκε σε ανάμνηση του παλαιού ψαράδικου εθίμου, είχε ζωντάνια, αστείρευτη καλή διάθεση και ενθουσιασμό! Ήταν μια αυθεντικά νησιώτικη γιορτή, χαρούμενη και γνήσια παραδοσιακή, αφιερωμένη στους παλιούς και νέους ψαράδες, ο μόχθος των οποίων γέμιζε και γεμίζει ακόμα το τραπέζι της πατροπαράδοτης κυκλαδίτικης κουζίνας, με γεύσεις θαλασσινές με μυρωδιές μοναδικές, άρρηκτα δεμένες με το γαστρονομικό πολιτισμό του τόπου.

Η παραλία της Παροικίας λοιπόν στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής, είχε την τιμητική της, ζωντάνεψε από τον πολύ κόσμο καθώς το σούρουπο προχωρούσε, και η ωραία βραδιά τους έκανε όλους μια παρέα που διασκέδασαν μέχρι αργά υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής. Η παραλία ήταν το φυσικό σκηνικό της εκδήλωσης, ένα σκηνικό απερίγρεπτα όμορφο και θελκτικό που αγκάλιαζε με τη θέα του ολόκληρο τον κόλπο της Παροικίας.

Και ποιός άραγε που έχει επισκεφθεί την Πάρο δεν έχει περιδιαβεί την παραλία για μία βόλτα πλάι στο κύμα, για μια ανάσα δροσιάς και μαγευτικής θέας δίπλα στη θάλασσα! Μόλις πέφτει το βράδυ, η παραλία ξεδιπλώνει τα θέλγητρά της, τα μαγαζιά κατά μήκος της ανάβουν τα φώτα τους, και η ατμόσφαιρα γίνεται ειδυλλιακή! Για όποιον βρεθεί στην Παροικία, η παραλία είναι σίγουρα το must του καλοκαιριού, που προσφέρει πέρα από τη φυσική απόλαυση, υψηλού επιπέδου γαστρονομικές απολαύσεις σε ένα περιβάλλον αξέχαστο και χαλαρωτικό. Ότι δηλαδή κανείς αποζητά στις διακοπές του.


Αν βρεθείτε στην παραλία της Παροικίας, κάντε μια στάση στην καφετέρια «Ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ» για καφέ, σνάκς και όχι μόνο. Απολαύστε ολόδροσες σαλάτες, ολόφρεσκα πρωινά,λαχταριστά σάντουιτς, κρέπες, βάφλες, παγωτά και παραδοσιακά χειροποίητα γλυκίσματα πλάι στο κύμα, σε ένα μαγαζί οικογενειακής φιλοξενίας και ευγένειας που διατηρεί την νησιώτικη παράδοση εδώ και χρόνια και για το λόγο αυτό αποτελεί το αγαπημένο στέκι ντόπιων και επισκεπτών.

Αν πάλι επιθυμείτε καφέ, κοκτέιλ ή ποτό, το café – bar «Bebop» είναι ο ιδανικός προορισμός σας! Μπαλκόνι στο Αιγαίο με πανοραμική θέα στον κόλπο της Παροικίας, απέρριτη, χαλαρωτική διακόσμηση που εμπνέει και ξεκουράζει το μάτι, λιτό περιβάλλον που αναδεικνύει τη μαγευτική φυσική θέα στο απέραντο γαλάζιο, κάνουν το «Bebop» τον πιο ρομαντικό προορισμό της παραλίας, τον πιο ατμοσφαιρικό χώρο για ηρεμία και χαλαρωτική απόλαυση των ροφημάτων σας. Αν ωστόσο πεινάσετε, μην παραλείψετε να γευτείτε τις καλοψημένες και ολόφρεσκες κρεατολιχουδιές του ψητοπωλείου «Μπριζολάδικο». Διαλέξτε ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, και παραγγείλτε τα ψητοεδέσματα της αρεσκείας σας, ζουμερά και γευστικότατα όλα, ψημένα στα κάρβουνα και σερβιρισμένα με το μεράκι της δημιουργίας παραδοσιακών γεύσεων, την ευγένεια και τη φιλόξενη πάντα διάθεση.


Αν πάλι είστε λάτρης της πραγματικά καλής πίτσας ή μακαρονάδας, η πιτσαρία «IL NAPOLETANO» θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι! Αυθενικές ναπολιτάνικες πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο και μυρωδάτες μακαρονάδα με ολόφρεσκα υλικά που ετοιμάζονται επί τόπου μπροστά σας όπως ακριβώς στη Νάπολι, κάνουν το μαγαζί αυτό πραγματικά μοναδικό, άφθαστο στην τέχνη της δημιουργίας γνήσιας ναπολιτάνικης πίτσας και μακαρονάδας, που τέρπει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Η φεσκάδα της γεύσης και η ένταση της παραδοσιακής ναπολιτάνικης μαγειρικής τέχνης προσγειώνονται στο πιάτο σας, μόνο στο «IL NAPOLETANO» στην παραλία της Παροικίας! Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε! Αν πάλι εσείς και η παρέα σας, είστε έτοιμοι για απολαυστικές μαζεδοκαταστάσεις, επισκεφθείτε το καφεποτοπωλείο «ΠΙΝΟΚΛΗΣ» και γευθείτε πλάι στο κύμα καλομαγειρεμένες, παραδοσιακές μεζεδολιχουδιές συνοδεία νησιώτικων, παραδοσιακών τοπικών ποτών.


Πάρτε έτσι μια γεύση από αυθεντική Ελλάδα, στην παραλία της Παροικίας! Πρόκειται για ένα μαγαζί που σέβεται την γαστρονομική παράδοση και φιλοξενία διατηρώντας το ελληνικό στυλ στο γενναιόδωρο σέρβις του (το ποτό συνοδεύεται από μεζέ) και την παρείστικη γνησιότητα στην φιλοσοφία του. Στο «ΠΙΝΟΚΛΗΣ» θα ζήσετε απολαυστικές βραδιές αυθεντικότητας όπως άλλοτε, αγνές και όμορφες στιγμές χαλάρωσης που εμπνέονται από τη στόφα της ατμόσφαιρας ρετρό που αποπνέει το εξαιρετικό αυτό μεζεδοπωλείο.
Κάντε τη βόλτα σας λοιπόν στην μαγευτική παραλία της Παροικίας και ανακαλύψετε εκεί τους μικρούς παραδείσους σας για χαλάρωση, φαγητό ή ποτό!

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα, θα μείνετε πλήρως ικανοποιημένοι και σίγουρα θα θελήσετε να ξαναεπισκεφθείτε τα παραπάνω προνομιακά από πλευράς θέσης και προσφοράς γεύσεων καταστήματα, που αποτελούν τις καλύτερες προτάσεις για κάθε επισκέπτη της Παροικίας και όχι μόνο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos