28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Κάλυμνο - Το ¨Αταίριαστο Ζευγάρι¨ ενθουσίασε το κοινό της Καλύμνου (Φωτό + Βίντεο)

21 Οκτωβρίου 2016 13:24

Η Κάλυμνος κινείται σε Θεατρικούς ρυθμούς στα πλαίσια του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος της 28η Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που διεξάγεται στο νησί  το χρονικό διάστημα από 13-23 Οκτωβρίου.

Στο όμορφο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο πραγματοποιήθηκε η 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Θίασοι από την Λήμνο, τη Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Ικαρία, την Πάτμο, την Κάλυμνο, την Κω, την Ρόδο, την Άνδρο, την Τήνο, την Σύρο και το νησί μας την Πάρο, παρουσίασαν τη θεατρική τους παραγωγή αποδεικνύοντας ότι, παρά την κρίση, το Αιγαίο παραμένει πέλαγος πολιτιστικής δημιουργίας.



Η Θ.Ο. Νάουσας, πιστή στην ιστορία της, έδωσε και πάλι το ¨παρών¨ με την κωμωδία του Νηλ Σάιμον ¨Αταίριαστο ζευγάρι¨. Η παράσταση δόθηκε στο κατάμεστο θέατρο του Νικηφορίδειου Γυμνασίου Καλύμνου. Η προσέλευση των Καλυμνίων ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή. Πολύς κόσμος δεν μπόρεσε τελικά να απολαύσει την παράσταση αφού οι θεατές κατέλαβαν μέχρι και τα σκαλιά του θεάτρου.

Η παριανή ομάδα έδειξε τη δουλειά της και την οργάνωσή της, πράγματα που εκτιμήθηκαν με ενθουσιασμό από το κοινό που χειροκροτούσε συχνά ενώ στο τέλος αποθέωσε την Ομάδα. Τα συγχαρητήρια ήταν πολλά και ανυπόκριτα.
Ο Δήμος Καλύμνου πρότεινε μάλιστα στην Θ.Ο.Νάουσας να επαναλάβει την παράστασή της για να μπορέσουν να την απολαύσουν και άλλοι πολίτες του νησιού, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών δυσκολιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ:
Σκηνοθεσια: Υπ. Ρούσσου, Σκηνικά: Αγκ. Χουεντόφσκα-Μαθιέλλη, Κοστούμια:Μ. Αναγνωστοπούλου, Επ. μουσικής:Φ. Θεοφίλου, Φωτισμοί: Λ.Μενέγος, Μακιγιάζ: Ε. Βιτζηλαίου. Έπαιξαν οι: Κλ. Τσενάι, Τ. Βαρβέλης, Γ. Μαρουλάκης, Λ. Διαμαντόπουλος, Κ. Δευτερίγου, Β. Βεντουρή.
Η Θεατρική Ομάδα είχε την ευκαιρία συμμετάσχει στην παρέλαση των Θεατρικών Ομάδων με κοστούμια στους δρόμους της Πόθιας, πρωτεύουσας της Καλύμνου, σκορπώντας ενθουσιασμό. Επίσης περιηγήθηκε τις ομορφιές του νησιού αλλά και της γειτονικής Τελένδου, όπως την Μονή Οσίου Σάββα, τον Εμπορειό και τις Μυρτιές, ενώ συμμετείχε στο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στο πανέμορφο Βαθύ. Επίσης η Ομάδα εργάστηκε για την προβολή της παριανής υποψηφιότητας για μελλοντική διοργάνωση της Συνάντησης.

Η άψογη διοργάνωση ήταν της Ομοσπονδίας Ερ. Θιάσων Αιγαίου. Ο.Ε.Θ.Α. σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Καλύμνου και συμπαραστάσεις την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ευχαριστίες: Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο Αλ. Καρποδίνη, για την σημαντική προσφορά του ,αλλά και τον κο Παν. Παπαδόπουλο, οδηγό, για την πολύπλευρη στήριξη της Ομάδας.

 

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Πηγή βίντεο: www.Kalymnos-news.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos