Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

05 Μαρτίου 2021 23:49

Ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης δύο χρόνια μετά τον θρίαμβο στη Γλασκώβη

ΟΜίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι το θαύμα του! Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής του μήκους των τελευταίων ετών επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Με άλμα στα 8,35μ. στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό του αγωνίσματος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τόρουν της Πολωνίας.

 Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε με την πρώτη προσπάθεια την πρόθεσή του για να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο του στο μήκος καθώς προσγειώθηκε στα 8,35μ., άλμα που μάλιστα αποτελεί την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο! Σημειωτέον ότι ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι προσγειώθηκε στα 8,35μ. μολονότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. «Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές» δήλωσε ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής, ο οποίος προετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τεντόγλου έκανε το back to back καθώς είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και στη Γλασκώβη το 2019, όπου είχε κερδίσει κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ 8,38μ., επίδοση που άγγιξε στην Πολωνία. Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά δύο χρυσά -και παράλληλα σερί- Ευρωπαϊκά μετά την Κατερίνα Θάνου (στα 60μ. το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη). Η Ελλάδα έφτασε τα 34 στη διοργάνωση εκ των οποίων τα 7 είναι χρυσά, 15 ασημένια και 12 χάλκινα.

Ο Σουηδός Μόντλερ τερμάτισε στη δεύτερη θέση με άλμα στα 8,31μ., που αποτελεί ρεκόρ Σουηδίας και το βάθρο συμπλήρωσε ο Φινλανδός Πιούλι με άλμα στα 8,24μ. που επίσης έκανε ρεκόρ Φινλανδίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr