Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού

03 Απριλίου 2022 20:02

Ιστορία έγραψε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς επικράτησε με 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό της Euroleague και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά, πραγματοποιώντας το back to back.

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το 3ο πρωτάθλημα Ευρώπης ισοπεδώνοντας την Σαμπαντέλ, που διεκδικούσε το 6ο της τρόπαιο στον θεσμό. Το κλασικό πλέον ευρωπαϊκό ζευγάρι Ολυμπιακού – Σαμπαντέλ είχε αναμετρηθεί ξανά το 2015 στο Παπαστράτειο όταν οι Πειραιώτισσες εκθρόνιζαν την ισπανική ομάδα κι άνοιγαν το δρόμο για την δική τους λαμπρή ιστορία!

Οι “ερυθρόλευκες” έκαναν φοβερό ξεκίνημα στο ματς, προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1, παίρνοντας από την αρχή τα “ηνία” της αναμέτρησης. Με μεγάλο “όπλο” δεν την εξαιρετική άμυνά τους, οι παίκτριες του Τσίριτς δεν “απειλήθηκαν” ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα και το “καθάρισαν” με ένα ξέσπασμα στο τέλος, προκαλώντας παροξυσμό στην κερκίδα.

Ο Ολυμπιακός έφθασε έτσι τα 6 τρόπαια, αφού έχει στην κατοχή του δύο ακόμη Euroleague (2015, 2021), ένα LEN Trophy (2014) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015 και 2021).

eleftherostypos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα