Εκτύπωση αυτής της σελίδας

39ος Μαραθώνιος Αθήνας ο αυθεντικός.

11 Νοεμβρίου 2022 18:47

Με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναικό στάδιο, 15.500 δρομείς θα τρέξουν τα 42 χιλιόμετρα ζώντας μία εμπειρία μοναδική.

Ακόμη και καταξιωμένοι, επαγγελματίες αθλητές δηλώνουν πως αν δεν τρέξεις την κλασσική διαδρομή τουλάχιστον μία φορά, δεν θεωρείσαι μαραθωνοδρόμος.

Η διαδρομή δεν προσφέρεται για ρεκόρ γιατί είναι δεδομένη με πολλές ανηφόρες και λόγω ιστορικότητας δεν γίνονται παρεμβάσεις όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο και αλλού, όπου οι διοργανωτές προσαρμόζονται στα θέλω των αθλητών.

Θα γίνουν παράλληλες κούρσες 5-10 χιλιομέτρων, αλλά και μικρές για παιδιά, ενώ η συνολική συμμετοχή ξεπερνά τις 45.000 εκ των οποίων 11.000 θα είναι από χώρες του εξωτερικού.

Ο Μαραθώνιος αποτελεί και ένα μεγάλο γεγονός αθλητικού τουρισμού αφού τα ξενοδοχεία της Ελληνικής πρωτεύουσας έχουν πληρότητα και ο υπολογισμένος τζίρος υπολογίζεται στα 25.000.000 ευρώ.

Μετά τους περιορισμούς στην αφή της παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, λόγω των κινδύνων από τρομοκρατικές και άλλες ενέργειες, ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής που καταδεικνύει και συντηρεί την τεράστια Ελληνική ιστορία.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα