Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Basket League: Η Μύκονος «πλήρωσε» το κακό της β' ημίχρονο και ηττήθηκε βαριά από την ΑΕΚ

13 Ιανουαρίου 2026 14:30
ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
  • ΑΕΚ
Basket League: Η Μύκονος «πλήρωσε» το κακό της β' ημίχρονο και ηττήθηκε βαριά από την ΑΕΚ

test2

test2

skandalis77

Newsroom (2) Newsroom (2)

Η ομάδα της Μυκόνου αντιμετώπισε στη «Sunel Arena», για την 14η αγωνιστική της Basket League Ανδρών, την ΑΕΚ και ήταν άκρως ανταγωνιστική για 22 λεπτά, όμως το πολύ κακό β' ημίχρονο που είχε -κυρίως ως προς την αμυντική προσέγγιση- έφερε τελικά την βαριά ήττα με σκορ 90-65.

Η Ένωση ξεκίνησε με καλό ρυθμό, πήρε το πρώτο της διψήφιο προβάδισμα (24-14) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και έφθασε στη συνέχεια στο +15 (33-18) ελέγχοντας πλήρως το ματς. Η Μύκονος με τους Γερομιχαλό και Κανάντι να έρχονται από τον πάγκο, μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους (41-37) και το ημίχρονο έκλεισε στον πόντο (44-43).

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η ομάδα των Κυκλάδων με τρίποντα των Σκουλίδα και Ρέι πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με +5 (44-49), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεσή της. Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση με υποδειγματικό τρόπο και με πρωταγωνιστές του Μπάρτλεϊ και Γκρέι έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 18-0, που μετέτρεψε το σκορ σε 62-49.

Από εκεί και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για την Μύκονο, που δεν κατάφερε να ανακάμψει και να επιστρέψει στο ματς, καθώς η Ένωση με τον Αρμς να δίνει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο έφερε την διαφορά στο +22 (76-54), μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε διαδικαστικό.

Έτσι η ΑΕΚ έφθασε στην επικράτηση με τελικό σκορ 90-65, πετυχαίνοντας την 9η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζει να παλεύει μαζί με τον ΠΑΟΚ για την κατάληψη της 3ης θέσης. Αντίθετα για την Μύκονο αυτή ήταν 7η ήττα της και πλέον ισοβαθμεί στην 6η θέση μαζί με τον Ηρακλή και τον Προμηθέα Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 44-43, 67-54, 90-65.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 21 (1), Σκορδίλης 6, Φλιώνης 10 (2), Μπάρτλεϊ 15 (3), Άρμς 12 (1), Λεκαβίτσιους 7 (2), Αρσενόπουλος, Κουζμίνσκας 12 (3), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Μπηλιώνης.

Μύκονος (Ζιάγκος): Άπλμπι 1, Μουρ 2, Ρέι 5 (1), Σκουλίδας 11 (3), Μπριγκς 14, Καββαδάς 4, Γερομιχαλός 5 (1), Μπιλλής 3 (1), Μάντζαρης 2, Κάναντι 11 (2), Γκαμπλ 7 (1), Σιδηροηλίας.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ-Μύκονος  90-65
Μαρούσι-Προμηθέας  96-78
Άρης-Ηρακλής  78-76
Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου  73-62
Καρδίτσα-Ολυμπιακός  80-120
Παναθηναϊκός-Περιστέρι  94-86
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παναθηναϊκός - Μονακό 107-97: Οι «πράσινοι» πήραν νίκη και διαφορά πόντων εν όψει playoffs (Βίντεο)
  • Αεροδιακομιδές ασθενών από Πάρο, Μύκονο και Νάξο
  • Αεροδιακομιδές ασθενών από Πάρο, Μύκονο και Σύρο
  • EuroLeague: Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Dubai BC με 107-104 μέσα στο Σαράγεβο - Σε μεγάλη βραδιά Ναν, Όσμαν και Χέιζ-Ντέιβις (Βίντεο)
  • Σύλληψη ημεδαπού για παράνομες οικοδομικές εργασίες και απείθεια στη Μύκονο
  • Μύκονος: Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για αδήλωτο φιλοδώρημα (βίντεο)