Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή και το Σάββατο 20 & 21 Μαρτίου 2015 διεξήχθη στη Νάξο το F-4 Μπάσκετ Εφήβων

22 Μαρτίου 2015 12:40

Την Παρασκευή και το Σάββατο 20 & 21 Μαρτίου 2015 διεξήχθη στο όμορφο νησί της Νάξου το F-4 Μπάσκετ Εφήβων για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κυκλάδων με μεγάλη νικήτρια, όπως εξελίχθηκαν οι αναμετρήσεις, την ομάδα του Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό επικράτησε με 61-59 του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ και δίκαια αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Κυκλάδων.

Σ' αυτό το F-4 εμφανίστηκε μετά από 10 χρόνια απουσίας σε τελική φάση και η ιστορική ομάδα του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ. Μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη στους δύο αγώνες που έδωσε εκεί, όμως με την αγωνιστική της παρουσία ιδιαίτερα στον ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ και την επική αντεπίθεση που έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έστειλε το μήνυμα ότι «κάτι» καλό αρχίζει και πάλι να δημιουργείται, πόσο μάλλον όταν την ομάδα αυτή απαρτίζουν στην πλειοψηφία παίδες με μέλλον. Ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ «κατέβηκε» στους αγώνες αυτούς με σύνθεση που αποτελούνταν από μονάχα τρεις εφήβους και επτά παίδες, με δικαίωμα από τους τελευταίους να αγωνιστούν να έχουν οι πέντε. Η εμφάνιση, όμως, στον ημιτελικό έπεισε και τους πλέον δύσπιστους ότι στα επόμενα χρόνια η παρουσία του σε τελικές φάσεις θα είναι πιο συχνή.

Α΄ Ημιτελικός: Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ επικράτησε δίκαια, αλλά ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο φινάλε.

Ο Α΄ ημιτελικός της 20ης Μαρτίου του F-4 στο Δ.Α.Κ. Νάξου ξεκίνησε στις 17:00 ανάμεσα στην γηπεδούχο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ και την άρτι αφιχθείσα από ταξίδι 3,5 ωρών με το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» ομάδα του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ.

Οι Συριανοί φάνηκαν σαφώς επηρεασμένοι από την ταλαιπωρία του ταξιδιού και ειδικά στο 1ο δεκάλεπτο «έδειχναν» να «πατούν» αλλού. Οι γηπεδούχοι με εκπληκτικό τον Μαγγιώρο στην περιφέρεια και με υπεροπλία μέσα στην ρακέτα ολοκλήρωσαν τα πρώτα δέκα λεπτά με σκορ 18-5. Από την ομάδα του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ και τους πέντε πόντους σημείωσε ο ηγέτης της Βασιλειάδης.

Μοιρασμένο το δεύτερο τέταρτο του αγώνα, όταν οι φιλοξενούμενοι «διάβασαν» το παιχνίδι των Ναξίων. Το ημίχρονο «έκλεισε» με 39-24. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Στέφανου Γκιέργκι θέλησε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Το ριμπάουντ ήταν «άγνωστη λέξη» για τους Συριανούς και με δεύτερες, τρίτες ακόμη και τέταρτες επιθέσεις ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ πετύχαινε τον στόχο κλείνοντας την Τρίτη περίοδο προηγούμενος με 61-37.

Κι εκεί που όλα έδειχναν «τελειωμένα» και το ματς αναμενόταν ως τυπική διαδικασία, η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη βάλθηκε να «βάλει» φωτιά μεγάλη στους ήδη πανηγυρίζοντας Ναξίους. Με άμυνα «βγαλμένη» από τα πιο τρελά όνειρα του κόουτς, με ηγετική εμφάνιση από τον αρχηγό Βασιλειάδη, που «έμοιαζε» σαν ταύρος εν υαλοπωλείο στην επίθεση και με ένα πάθος πρωτόγνωρο των υπολοίπων, ο ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ «έπιασε» ένα σερί 10-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο και «μπήκε» για τα καλά στον αγώνα. Οι παίχτες του άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή, που τελικώς δεν ήλθε γιατί όταν η διαφορά μειώθηκε και άλλο τα δύο άστοχα τρίποντα των Μαθιάσου και Βασιλειάδη έκριναν τον νικητή.

Η ομάδα του Στέφανου Γκιέργκι είχε στις τάξεις της έναν εκπληκτικό Μαγγιώρο με 25 π. και πολύ καλή οργάνωση του παιχνιδιού. Σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Δαβίλας με 10 π. και Βαρθακοκοίλης με 11 π.

Από το συγκρότημα του Αντώνη Βαρθαλίτη χάρμα ιδέσθαι ο Βασιλειάδης με 32 π., που για ακόμη ένα παιχνίδι «έδειξε» το μπασκετικό IQ που διαθέτει, και καλοί οι Παχής με 7 π. και Μαθιάσος (ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο) με 6 π.

Τον αγώνα παρακολούθησαν πλέον των 250 φιλάθλων σε μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο Δ.Α.Κ. Νάξου.

Καλή η διαιτησία των Μαρουδιά Ιάκ. και Κιουλάφα Μάρ.

Τα δεκάλεπτα: 18-5, 21-19, 22-13 και 4-18.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γκιέργκι Στ.): Κουτατζής Ιωάν. 9 π., Μαγγιώρος Ιωάν. 25 π., Καλαβρός Ιάσ., Βασιλάκης Παν. 5 π., Δαβίλας Δ. 10 π., Αρτσάκος Ν., Σορώνιος Στ., Καραγιάννης Β., Βάρσος Αλ. 8 π., Καραγιάννης Μ. 2 π., Βαρθακοκοίλης Αν. 11 π., Ποτικιάν Ευάγγ.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης Αντ.): Κωστόπουλος Δ., Ξένος Οδ., Παχής Γ. 7 π., Βασιλειάδης Εμμ. 32 π., Μαθιάσος Λ. 6 π., Φωστέρης Δ. 4 π., Βιτάλης Ιωσ. 4 π., Νικολακόπουλος Αρ. 2 π.

Στο παρακάτω link, που ετοίμασε το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ, μπορείτε να δείτε όλα τα καλάθια του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=xSPMrCzYtRI&spfreload=10

Μικρός Τελικός: Ο Α.Ο. ΠΑΡΟΥ πανάξια κατέκτησε με άνεση και στυλ «κατέκτησε» την τρίτη θέση και ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ την εμπειρία τελικής φάσης.

Ο μικρός τελικός της 21ης Μαρτίου του F-4 στο Δ.Α.Κ. Νάξου διεξήχθη σε άχαρη ώρα, ήτοι στις 08:00 μεταξύ μιας χούφτας θεατών, συγγενών των δύο ομάδων. Η ομάδα του Α.Ο. ΠΑΡΟΥ «μπορούσε», το «ήθελε» και το «απέδειξε» στο παρκέ! Με μια καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και με καταιγισμό 3πόντων «καθάρισε» νωρίς - νωρίς την μπουγάδα και μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο. Τελικό σκορ: 25 - 54.

Με άστοχο τον Βασιλειάδη και χωρίς «καθαρό» μυαλό οι παίχτες του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ «έμειναν» στην χθεσινή εμφάνιση και φάνηκε πως δεν «πάτησαν» ποτέ το παρκέ για τον αγώνα αυτόν. Όταν, μάλιστα, τραυματίστηκε ο αρχηγός τους στο 3ο δεκάλεπτο και αποχώρησε για ράμματα κάτω από το μάτι στο Κέντρο Υγείας, το «μυαλό» όλων «θόλωσε» και αν οι Παριανοί δεν «κατέβαζαν» ταχύτητα, θα μιλούσαμε για πολύ μεγαλύτερη διαφορά.

Από την ομάδα του Θοδωρή Καζακίδη εξαιρετικός ήταν ο Παπαχατζής με 19 π. και πού καλοί οι Πατέλης 6 π., Ζούμης 8 π. και Εσκή Χρ. Με 7 π.

Για τους εφήβους - παίδες του Αντώνη Βαρθαλίτη «προσπάθησαν» οι Μαθιάσος με 6 π. και Καπέλλας με 4 π. και 2 κοψ.

Στις εξέδρες του «παγωμένου» λόγω ώρας Δ.Α.Κ. Νάξου βρέθηκαν maximum 20 θεατές.

Αξιοσημείωτο και καθόλα απαραίτητο, όπως αποδείχθηκε, ότι οι αγώνες έγιναν δίχως την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, γεγονός που «βαραίνει» εις βάρος των διοργανωτών.

Δίχως προβλήματα η διαιτησία των Μαρουδιά Ιάκ. και Ισιγώνη Παν.

Τα δεκάλεπτα: 6-18, 2-12, 6-12 και 11-12.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης Αντ.): Κωστόπουλος Δ. 4 π., Καπέλλας Ιωάν. 4 π., Ξένος Οδ. 2 π., Παχής Γ. 2 π., Βασιλειάδης Εμμ. 5 π., Μαθιάσος Λ. 6 π., Ξαγοράρης Ιωσ. 2 π., Βιτάλης Ιωσ.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ (Καζακίδης Θεόδωρος): Πατέλης Ν. 6 π., Ζούμης Ηλ. 8 π., Κούτρας Κ. 2 π., Κονδύλης Θ., Τσίπη Σ. 2 π., Δεκαβάλλας Αντ. 2 π., Μιχαλάκης Χρ. 5 π., Παπαχατζής Δ. 19 π., Καλόγηρος Π., Καλακώνας Π. 3 π., Εσκή Χρ. 7 π.

Η ομάδα του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ συγχαίρει την ομάδα Εφήβων του Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ για την πανάξια επικράτησή της στο F-4 Κυκλάδων της Νάξου και της εύχεται ολόψυχα να εκπροσωπήσει επάξια το κυκλαδίτικο μπάσκετ στους προσεχείς αγώνες της σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επίσης, οι υπεύθυνοι της αποστολής του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την φιλοξενία που τους παρείχαν και ιδιαιτέρως τον φίλαθλο κόσμο της Νάξου για το θερμό χειροκρότημα που τους «έδωσε» απλόχερα στην διάρκεια των αγώνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr