Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία - Ελλάδα 107 - 96: Βραδιά «εφιάλτης», εκτός ημιτελικών η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2022

14 Σεπτεμβρίου 2022 01:02

Σε μια εφιαλτική βραδιά για την Ελλάδα, η Γερμανία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 107 - 96από τη Γερμανία και αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ στη φάση των προημιτελικών. Αντίθετα, οι Γερμανοί πήραν το εισιτήριο για τους «4» όπου θα βρουν στο δρόμο τους την Ισπανία.

 Μετά από το 6/6 σε ομίλους και τη φάση των «16» η Ελλάδα αποχαιρετά τη διοργάνωση, αποτυγχάνοντας να πετύχει τον στόχο της επιστροφής στο βάθρο.

Η Εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έδειχναν αγχωμένοι και δεν έβγαλαν πιεστικές άμυνες με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να αιφνιδιάσουν με σουτ, κυρίως από την περιφέρεια παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Γερμανία είχε 2/3 δίποντα και 6/7 τρίποντα σε περίπου πέντε λεπτά, ενώ στον αντίποδα η Ελλάδα είχε 5/6 δίποντα και 1/3 τρίποντα.

 Ευτυχώς στη συνέχεια οι παίκτες του Ιτούδη «ξύπνησαν» και μείωσαν τη διαφορά στο σκορ για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 31-27 υπέρ των Γερμανών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Γερμανία συνέχισε να βρίσκει «εύκολα» καλάθια ενώ η Εθνική μας έκανε την αντεπίθεση και με ορισμένες πολύ καλές άμυνες και κάποια σημαντικά σουτ του Λαρετζάκη κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ 44-44 στα 3.40 πριν από το τέλος του δεκαλέπτου.

Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί συνέχισαν την... τρίποντη καταιγίδα αλλά ελάχιστα πριν από το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, ένα καλάθι του Ντόρσεϊ και ένα αδιανότητο τρίποντο του Σλούκα, στο τέλος του χρόνου, πίσω από το κέντρο του γηπέδου «πάγωσε» τη γερμανική κερκίδα στη Mercedes Benz Arena και η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ένα +4 υπέρ της!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με «νωθρή» την Εθνική μας και τους Γερμανούς να «πυροβολούν» με απίστευτη ευστοχία από την περιφέρεια. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν κατάφεραν να «ξαναμπούν» στο παιχνίδι.

Χωρίς ενέργεια, χωρίς δυνατές άμυνες και χωρίς «βοήθειες» στην επίθεση κι από άλλους παίκτες πλην του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έδειχναν απλά να «ακολουθούν» στο ρυθμό που είχαν επιβάλλει οι αντίπαλοί τους.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποβλήθηκε στην τέταρτη περίοδο, λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα, έχοντας δεχθεί δύο τεχνικές ποινές.

Αξίζει να τονιστεί πάντως ότι οι Έλληνες είχαν βάψει γαλανόλευκο το γήπεδο δημιουργώντας μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα