Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 81-70: Πλήρωσε την αστοχία και τα λάθη

26 Μαρτίου 2025 00:05
ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • EUROLEAGUE
Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 81-70: Πλήρωσε την αστοχία και τα λάθη

test2

test2

Ο Ολυμπιακός δε βρήκε τρίτο πόλο στην επίθεση, πέραν των Φουρνιέ και Βεζένκοβ που έκλεισαν με 25, πληρώνοντας την αστοχία του και τα λάθη στη Λυών, για να ηττηθεί από τη Βιλερμπάν με 81-70.

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα του στην EuroLeague γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού μετά τον Ερυθρό Αστέρα, τον νίκησε και η Βιλερμπάν στη Λυών με 81-70 στην 31η στροφή της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες μπήκαν με απουσίες (Μιλουτίνοφ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκης και φυσικά Γουόκαπ) στην αναμέτρηση, δε βρήκαν κάποιο σημείο στο ματς έναν τρίτο πόλο στην επίθεση, με τους Βεζένκοβ και Φουρνιέ να φτάνουν τους 25, αλλά τον Ολυμπιακό να κλείνει με 70, έχοντας 9/30 τρίποντα και 14 λάθη. Ακόμα όμως κρατούν στα χέρια τους την 1η θέση της κανονικής περιόδου. Εκπληκτικός στο φινάλε ο Νάντο Ντε Κολό που χάρισε τη νίκη στη Βιλερμπάν.

Ο αγώνας: Βιλερμπάν - Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε με λάθη και χωρίς τρομερό ρυθμό στην επίθεσή του, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που τον κράτησε. Σε ένα δεκάλεπτο που ο Φουρνιέ και ο Βεζένκοβ σκόραραν όλους τους πόντους του, 7 και 9 αντίστοιχα, οι Πειραιώτες είχαν παίκτη «κλειδί» τον Παπανικολάου που ήταν παντού στην πίσω πλευρά του παρκέ, για να προηγηθεί με 14-16 στο δεκάλεπτο.

Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού όμως παρέμειναν κακές και η Βιλερμπάν έτρεξε ένα 7-0 για να ξεφύγει 26-19 (14') και λίγο αργότερα 31-23 με τον Μαλεντόν να βρίσκει το χέρι του από μακριά. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν να επιστρέψουν πολύ γρήγορα, αφού ο Φουρνιέ πήρε πάνω του το σκοράρισμα. Κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα δύο πόντων, αφού ο Βεζένκοβ πέτυχε το δεύτερό του τρίποντο, σε ένα play βγαλμένο από το πινακάκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το μακρινό σουτ όμως για τον Ολυμπιακό δεν ερχόταν με συνέπεια. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο 3ο δεκάλεπτο, με τον Μαλεντόν να κινεί τα νήματα για το 48-44 (25') των Γάλλων. Ο Μπαρτζώκας κατέφυγε στο σχήμα του small ball με Βεζένκοβ, Πίτερς αλλά λύσεις στην επίθεση δε βρέθηκαν και η Βιλερμπάν μπήκε με +6 (58-52) στο τελευταίο δεκάλεπτο

Το σχήμα αυτό παρέμεινε, αφού απέδωσε για τον Ολυμπιακό, με τον Φουρνιέ να του ξαναδίνει το προβάδισμα μετά τον 20ό του πόντο. Αυτός και ο Βεζένκοβ ήταν λογικό να πάρουν πάνω τους το βάρος σε ένα τέτοιο κλειστό ματς. Αλλά από την άλλη πλευρά ο Ντε Κολό πήρε πάνω του τις ευθύνες. Πέντε δικοί του έφεραν τη Βιλερμπάν στο 70-65 (36') και τα λάθη από την «ερυθρόλευκη» πλευρά συνεχίστηκαν. Λάιτι και Γουίλιαμς Γκος αντάλλαξαν από ένα καλάθι, αλλά η Βιλερμπάν μπήκε με προβάδισμα τεσσάρων (74-70) στα τελευταία 90''. Με τον Ντε Κολό να δίνει τη χαριστική βολή για το 77-70, πριν το τελευταίο λεπτό. Ο Γάλλος έκανε τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 37-39, 58-52, 81-70

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην έχει καθαρές επιλογές στο τελευταίο δεκάλεπτο και δε βρήκε τα μεγάλα σουτ που χρειαζόταν, ενώ στον αντίποδα ο Ντε Κολό έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την αναμέτρηση, έχοντας στο πλευρό του και τον Μαλεντόν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τεό Μαλεντόν έκλεισε με 18 πόντους (4/7 2π., 2/5 3π., 9/9 βολές), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη την αναμέτρηση.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τρομερό ματς με μεγάλα σουτ από τον Νάντο Ντε Κολό, που είχε 2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 8/8 βολές.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Με double double 25 πόντων (5/6 2π., 3/6 3π.) και 10 ριμπάουντ, μαζί με μία ασίστ και ένα κλέψιμο έφυγε από το παρκέ ο Σάσα Βεζένκοβ. Στους 25 σταμάτησε και ο Φουρνιέ, που δε βρήκε τα μεγάλα σουτ που έψαξε στο φινάλε.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έχασε αρκετές μάχες και έμεινε στο απόλυτο μηδέν επιθετικά ο Φαλ, που κατέβασε 4 ριμπάουντ και είχε μία ασίστ για ένα λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Βεζένκοβ και Φουρνιέ είχαν 50 αθροιστικά και όλοι οι υπόλοιποι του Ολυμπιακού 20.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 94-92 αλλά δεν παίζει κανέναν ρόλο, αφού δε θα ισοβαθμίσουν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης τη Μονακό (27/3 - 21:15), ενώ η Βιλερμπάν φιλοξενεί την ίδια μέρα (27/3 - 21:00) τη Ζάλγκιρις.

Η βαθμολογία
*Ολυμπιακός 22-9
*Φενέρμπαχτσε 21-10
Παναθηναϊκός AKTOR 19-11
Μονακό 19-12
Μπάγερν Μονάχου 18-13
Ερυθρός Αστέρας 17-13
Μπαρτσελόνα 17-14
Ρεάλ Μαδρίτης 17-14
Παρί 17-14
Αναντολού Εφές 16-14
Παρτίζαν 16-15
Αρμάνι Μιλάνο 16-15
Ζάλγκιρις Κάουνας 14-17
Μπασκόνια 13-17
Βιλερμπάν 12-19
Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-20
Βίρτους Μπολόνια 7-23
Άλμπα Βερολίνου 5-26

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Final Four 2025: Αυτό το ποσό θα πάρει ο Παναθηναϊκός
  • Εuroleague - Final 4: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενερμπαχτσέ του Γιασικεβίτσιους (Bίντεο)
  • Final Four 2025, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 97-93: Νίκη γοήτρου πριν από τους τελικούς (Βίντεο)
  • Ολυμπιακός: Σχέδια για «διώροφο» Γ. Καραϊσκάκης με 50.000+ θέσεις, στα πρότυπα του Σαν Μαμές – Έτοιμες οι μελέτες
  • Ο Φουρνιέ που «λύγισε» μετά τη μεγάλη προσπάθεια και οι αναφορές Μπαρτζώκα για πίεση στην ομάδα του (Βίντεο)
  • Euroleague: «Βατερλό» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR στο Final 4 -Τους... προσγείωσαν Μονακό και Φενέρ (Βίντεο)