Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Final Four 2025, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 97-93: Νίκη γοήτρου πριν από τους τελικούς (Βίντεο)

25 Μαϊος 2025 19:15
ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Final Four 2025, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 97-93: Νίκη γοήτρου πριν από τους τελικούς (Βίντεο)

test2

test2

Πιο ορεξάτος και εύστοχος ο Ολυμπιακός, επιβλήθηκε 97-93 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final Four, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της πρώτης μάχης για τον τίτλο στην Basket League - Ασταμάτητοι Πίτερς και Βεζένκοφ.

Το γόητρο και το ψυχολογικό μπουστάρισμα αποδείχθηκε πως ένοιαζε περισσότερο τον πιο αποτελεσματικό Ολυμπιακό, ο οποίος στον μικρό τελικό του Final Four νίκησε 97-93 τον Παναθηναϊκό και παρηγορήθηκε με την τρίτη θέση στην εφετινή Euroleague. Το κυνήγησαν στο τέλος οι «πράσινοι», αλλά είχαν μείνει πολύ πίσω για ν’ αρπάξουν την απρόσμενη νίκη στο φινάλε.

Ο συνολικός τρόπος πάντως που αντιμετώπισαν οι δύο «αιώνιοι» το παιχνίδι δεν παρέπεμπε σε μάχη «ζωής ή θανάτου». Οι άμυνες ήταν υπέρ το δέον χαλαρές και τα φάουλ ελάχιστα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποίησαν καλύτερο τη συνθήκη που δημιουργήθηκε από νωρίς και με τα εύστοχα σουτ απ’ έξω άνοιξαν γρήγορα την υπέρ τους διαφορά. Ήδη πριν από τη συμπλήρωση 5 λεπτών είχαν διψήφιο προβάδισμα (20-10), προτού φτάσουν δυο φορές στο +15 (29-14, 57-42).

Οι «πράσινοι» ήταν πιο αποδοτικοί με το δεύτερο unit, βρήκαν το σκορ που τους έλειπε, ακόμη και με τον εξαιρετικό Σαμοντούροφ, αλλά με τρωτή άμυνα δεν σταμάτησαν ποτέ την αντίπαλη παραγωγικότητα. Ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο στον Ράιτ κι αυτός σάρωσε στην επίθεση, συνεισφέροντας 14 πόντους με πολύ καλά τελειώματα ως το 57-46 του 20′.

Φτάνοντας τις 25 ασίστ προτού συμπληρωθούν 25 λεπτά αγώνα ο Ολυμπιακός διατηρούσε τα ηνία απέναντι στις παρωδικές εκρήξεις του Παναθηναϊκού. Το 67-62 στο 27′ χάρισε πινελιά ενδιαφέροντος σ’ ένα ματς που κυλούσε σε ρυθμούς προπόνησης για τους δύο μεγάλους αντιπάλους, αλλά ήταν εύκολο για τους παίκτες του Μπαρτζώκα να φτιάξουν ξανά διψήφιο προβάδισμα, διότι η μπάλα κυκλοφορούσε άψογα και τα σουτ έμπαιναν το ένα μετά το άλλο. Είτε από τον Λι και τον Πίτερς είτε από τον Ράιτ.

Το γεγονός ο Αταμάν δεν επιστράτευσε ποτέ τον Ναν (στο δεύτερο μισό) ή τον Σλούκα (καθόλου) και χρησιμοποίησε σχήμα με Μήτογλου, Γιούρτσεβεν και Λεσόρ κατέδειξε τη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπιζε την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πήγε στο 86-72 και τα τελευταία έξι λεπτά απέκτησαν ακόμη πιο διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι «πράσινοι» έδειξαν να ενδιαφέρονται κυρίως για τον πρώτο τελικό της Basket League που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ κι απλώς στο τελευταίο δίλεπτο μείωσε σε πιο διαχειρίσιμα επίπεδα την τελική διαφορά χωρίς πάντως ν’ αλλάξει το σενάριο, καθώς Λαρεντζάκης και Πίτερς είχαν 4/4 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 33-20, 57-46, 75-64, 97-93

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δεν κατεβαίνει η ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup – «Είμαστε ΕΝΑ με τον κόσμο» (Βίντεο)
  • Final Four 2025: Αυτό το ποσό θα πάρει ο Παναθηναϊκός
  • Εuroleague - Final 4: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενερμπαχτσέ του Γιασικεβίτσιους (Bίντεο)
  • Ολυμπιακός: Σχέδια για «διώροφο» Γ. Καραϊσκάκης με 50.000+ θέσεις, στα πρότυπα του Σαν Μαμές – Έτοιμες οι μελέτες
  • Ο Φουρνιέ που «λύγισε» μετά τη μεγάλη προσπάθεια και οι αναφορές Μπαρτζώκα για πίεση στην ομάδα του (Βίντεο)
  • Euroleague: «Βατερλό» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR στο Final 4 -Τους... προσγείωσαν Μονακό και Φενέρ (Βίντεο)