Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας

08 Αυγούστου 2017 20:14

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για την κατηγορία 420 από τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στον Σαρωνικό κόλπο, υπό εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από όλες τις διεθνείς αποστολές.

Συμμετείχαν 184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόοι και 54 προπονητές μαζί με 70 συνοδούς από 22 κράτη, ενώ το παρών έδωσαν και ομάδες από χώρες εκτός Ευρώπης όπως ΗΠΑ, Αυστραλία , Ουρουγουάη, Ιαπωνία, Ινδία, μιας και στο πρωτάθλημα επιτρεπόταν η συμμετοχή και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες .

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου ήταν παρών για μια ακόμη φορά σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός συμμετέχοντας με δύο του πληρώματα, τα οποία είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους για την συμμετοχή στους αγώνες από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Πάρο πριν από μερικούς μήνες.

Τα πληρώματα μας ήταν οι Πωλίνα Μαλατέστα –Ανδρέας Μυτιληναίος, οι οποίοι κατέλαβαν την 73η θέση και οι Μαρίνα Καλακώνα – Μαρίνα Τριβυζά, οι οποίες κατέλαβαν την 20η θέση στα κορίτσια κάτω των 17 ετών και την 41η της γενικής κατάταξης. Οι δύο «Μαρίνες» καταφέραν να τερματίσουν σε όλες τις ιστιοδρομίες κάτω από πολύ απαιτητικές καιρικές συνθήκες και σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, όντας οι μικρότερες αθλήτριες με διαφορά από τους υπόλοιπους(13 ετών) , αφού στην κατηγορία ξεκινάνε αθλητές από 15 ετών και άνω. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο φυσικά από την παγκόσμια ομοσπονδία της κλάσης 420, η οποία και τις βράβευσε στην τελετή απονομής των επάθλων κάνοντας τους δώρο ένα αγωνιστικό πανί αξίας περίπου 500 ευρώ. Την ομάδα συνόδευε ο προπονητής του ομίλου μας κ. Παναγιώτης Ταγαρόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την καθοδήγηση και τη στήριξη που προσέφερε στους αθλητές μας.

Η Ελληνική εθνική ομάδα κέρδισε στο σύνολο της 2 χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ όλοι οι αθλητές είχαν πολύ καλά πλασαρίσματα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, Μυτιληναίο Ανδρέα, Μαλατέστα Πωλίνα, Τριβυζά Μαρίνα και Καλακώνα Μαρίνα για τη συνολική τους παρουσία και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εμπλουτίζει τις εμπειρίες τους και αποτελεί παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Ν.Ο.Τ.Κ. για την άρτια και πετυχημένη διοργάνωση σε όλους τους τομείς, αλλά και για την ζεστή φιλοξενία που παρείχε στους αθλητές μας και τον προπονητή τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr