Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντριβή του Παναθηναϊκού, 4-0 από την ΑΕΚ με καρέ τερμάτων του απίστευτου Γιόβιτς

19 Ιανουαρίου 2026 00:00
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • SUPER LEAGUE
  • ΑΕΚ
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Συντριβή του Παναθηναϊκού, 4-0 από την ΑΕΚ με καρέ τερμάτων του απίστευτου Γιόβιτς

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Μετά το χατ-τρικ στη Λεωφόρο στο ντέρμπι του α' γύρου, ο Λούκα Γιόβιτς έβαλε 4 γκολ αυτή τη φορά στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον β' γύρο και ανέβασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στο +2 από τον Ολυμπιακό (που έχει ματς λιγότερο), με το εμφατικό 4-0 στην "OPAP Arena".

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τη διάθεσή τους να επιτεθούν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη τους τελική στο 2ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Τσέριν, για να ακολουθήσει στο 3ο η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Λιούμπιτσιτς, το σουτ του οποίου επίσης έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήθελε να πιέσει ψηλά και το έκανε, αυτή του Μάρκο Νίκολιτς όμως κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από νωρίς. Στο 15′ ο Λιούμπιτσιτς πήρε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά και έκανε τη σέντρα για τον Γιόβιτς, ο οποίος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία προβολή έγραψε το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πλέον μπροστά, οι «πράσινοι» όμως δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Πελίστρι να προσπαθεί να απαντήσει στο 21′ με πλασέ αλλά ο Στρακόσα μπλόκαρε εύκολα. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δοκιμάσει το πόδι του αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης μπλόκαρε ξανά, με το παιχνίδι να έχει πολύ καλό ρυθμό.

Στο 30′ οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν μπροστά με τον Γκατσίνοβιτς που έκανε τη σέντρα από αριστερά και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, με το «τριφύλλι» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα επόμενα λεπτά και να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή του Στρακόσα, αλλά εκεί πάντα κάτι γινόταν λάθος.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπενίτεθ έκανε την πρώτη αλλαγή βγάζοντας τον Ζαρουρί για να βάλει τον Παντελίδη και λίγα λεπτά μετά τον ακολούθησε ο Νίκολιτς με διπλή: Έξω οι Βάργκα και Λιούμπιτσιτς, μέσα οι Ζοάο Μάριο και Κοϊτά. Και από το επόμενο λεπτό άρχισε το show του Γιόβιτς…

Στο 57′, μετά την εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Ρέλβας πήρε την κεφαλιά και ο Σέρβος φορ νίκησε από κοντά τον Λαφόν για το 2-0, βάζοντας βάσεις νίκης για την ομάδα του. Μια νίκη που εξελίχθηκε σε θρίαμβο καθώς ο Γιόβιτς ήταν ασταμάτητος, χτίζοντας τη δική του παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο 65′, μετά τη σέντρα του Κοϊτά, ο Ζοάο Μάριο κατέβασε και έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Γεντβάι για να πάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέρβος φορ έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Μια αποθέωση που έγινε ακόμη μεγαλύτερη στη συνέχεια καθώς «χτύπησε» ξανά.

Στο 79′ ο Ρότα έκανε τρομερή ενέργεια αποφεύγοντας δύο παίκτες και πάσαρε στον Γιόβιτς που πλάσαρε για το 4-0 με το 4ο του γκολ! Μια απίστευτη βραδιά για τον Σέρβο σκόρερ, ο οποίος αμέσως μετά, στο 80′, έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Λαφόν, με τον Ρότα να στέλνει τη μπάλα άουτ στην επαναφορά χάνοντας τρομερή ευκαιρία για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα (83' Γκεοργκίεφ), Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Πινέδα, Μαρίν, Λιούμπισιτς (56' Κοϊτά), Γκατσίνοβιτς (74' Ζίνι), Βάργκα (56' Ζοάο Μάριο), Γιόβιτς (84' Μάνταλος).

Παναθηναϊκός (Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Τουμπά, Γεντβάι, Κώτσιρας (81' Σφιντέρσκι), Τσιριβέγια, Τσέριν, Μπακασέτας, Πελίστρι (81' Κυριακόπουλος), Ζαρουρί (46' Παντελίδης), Τεττέη.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Από την Αντίπαρο και τον ΜΕΑΣ «Ωλίαρος» στην προεπιλογή της Αϊντχόφεν ο Ραφαήλ Λικολλάρι
  • Super League: Νίκες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχασαν κι άλλο έδαφος Παναθηναϊκός και Άρης
  • Α' Ε.Π.Σ.Κ.: Δεν ανέδειξε νικητή το Παριανό ντέρμπι, ήττα για τον Μαρπησσαϊκό
  • Α' Ε.Π.Σ.Κ: Ντέρμπι στην Πάρο μεταξύ Νηρέα και Α.Ο.Π., εκτός με τον Πανσιφναϊκό ο Μαρπησσαϊκός
  • Super League: Σημαντικά παιχνίδια στην επαρχία για την 18η αγωνιστική - Το πρόγραμμα
  • Έπεσε μαχόμενος ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, ηττήθηκε 75-71 από τη Μακάμπι