Ο Ραφαήλ -μαζί με τον πατέρα του και τον προπονητή του, Νίκο Ζούμη, ο οποίος εισηγήθηκε τη συμμετοχή του στα δοκιμαστικά- βρέθηκε το διάστημα 26-31 Δεκεμβρίου 2025 στην Καρδίτσα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση επιλογής ταλέντων από την Ολλανδική ομάδα. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι, στη διαδικασία συμμετείχαν 530 παιδιά ηλικίας από 14 έως 16 ετών, με την αξιολόγηση να πραγματοποιείται από προπονητές και γυμναστές της PSV Αϊντχόφεν.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων επιλέχθηκαν μόλις 18 αθλητές, εκ των οποίων οι δύο είναι τερματοφύλακες, γεγονός που καθιστά τη διάκριση του Ραφαήλ ιδιαίτερα σημαντική. Οι αθλητές θα ταξιδέψουν τον Απρίλιο στην Ολλανδία για να δώσουν επίσημα παιχνίδια scouting, με την παρουσία πολλών scouts της Eredivisie (επαγγελματικού πρωταθλήματος Ολλανδίας) με τις ομάδες που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά να είναι μεταξύ άλλων οι PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, Vitesse, Nijmegen, Utrecht, Zwolle, Den Bosch, Breda, Den Haag.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία πρώτα για τον ίδιο τον αθλητή που θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο, αλλά βεβαίως και για τον προπονητή του που βρίσκεται δίπλα του τα τελευταία τρία χρόνια πιστεύοντας στις δυνατότητές του, τον ΜΕΑΣ «Ωλίαρος» και ολόκληρο το νησί της Αντιπάρου.


Newsroom (2)