Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίξτε τους φακέλους των ομάδων

10 Ιουνίου 2011 13:48

Πρόταση της ΓΓΑ προς την ΕΠΟ και την αξιωματούχο της FIFA που βρέθηκε χθες στην Αθήνα

Του Θανου Mπλουνα

Το θέμα των αδειοδοτήσεων που έχει προκαλέσει μεγάλες και απρόβλεπτες αντιδράσεις από τους συλλόγους των οποίων οι φάκελοι απορρίφθηκαν συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε χθες στη ΓΓΑ παρουσία του Π. Μπιτσαξή, αντιπροσωπείας της ΕΠΟ με επικεφαλής τον Σ. Πιλάβιο και της αξιωματούχου της FIFA Eύας Πασκιέ, που είναι υπεύθυνη του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπιτσαξής στη συζήτηση για τη διαδικασία αδειοδότησης και με αφορμή το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά προκαλεί αναταραχή και αντιδράσεις, πρότεινε να βρεθεί ένας τρόπος που θα θωρακίζει την αξιοπιστία και δεν θα αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο ανοίγματος των φακέλων, με την κ. Πασκιέ να λέει ότι για τις ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά γι' αυτές που αγωνίζονται εντός συνόρων είναι θέμα της ομοσπονδίας.

Συζήτηση από την πλευρά της ΕΠΟ επιχειρήθηκε να γίνει και για το θέμα του ΟΦΗ. Η αξιωματούχος της FIFA είπε ότι είναι αντίθετη με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Ο κ. Μπιτσαξής αντιμετώπισε θεσμικά το θέμα λέγοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο ΓΓΑ ζήτησε τη συνδρομή της FIFA στο θέμα των ύποπτων αγώνων. Συγκεκριμένα, να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωση για όσους ποντάρουν στο διαδικτυακά σε εταιρείες του εξωτερικού.

Οι πρώτες διώξεις που ασκήθηκαν για τα ύποπτα έγιναν βάσει στοιχείων που προήλθαν εις γνώσιν της Δικαιοσύνης από τον ΟΠΑΠ. Σήμερα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα αξιωματούχος από την UEFA, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το πώς και το πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Φούτμπολ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ 2.

Η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του».

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται στην άμεση ή την έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κ. Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την ελληνική πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης, ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά. Τέλος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Χθες, η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομερώς τους λόγους που έκανε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν παραβίασε τους κανονισμούς της ΕΠΟ επειδή δεν πρόκειται για «αθλητική διαφορά» και δεν προσέβαλε απόφαση της ομοσπονδίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να τιμωρηθεί.

Ο Ηρακλής, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο CAS κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης και παράλληλα ζητεί τη μη επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr