Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλάδες – Ποδόσφαιρο Α Κατηγορίας: To πρωτάθλημα ξεκίνησε με προβλήματα – Πως θα τελειώσει άραγε;

02 Νοεμβρίου 2022 00:49

Δεδομένων των προβλημάτων της νησιωτικότητας του νομού μας η διοργάνωση αθλητικών πανκυκλαδικών πρωταθλημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Φέτος προστέθηκαν και άλλα γενικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με Μητρώα και κόντρες ΕΠΟ – Αυγενάκη, ενώ οι προβληματικές σεζόν που προηγήθηκαν λόγω κόβιντ, άφησαν ανοικτά θέματα.

Χρειάζεται πολλή φαντασία και ίσως μία ακροβασία ανάμεσα στους νόμους από την διοργανώτρια αρχή για να δημιουργηθούν εφικτές συνθήκες πραγματοποίησης των πρωταθλημάτων.Στο πρωτάθλημα Α κατηγορίας ποδοσφαίρου Κυκλάδων, δήλωσαν συμμετοχή με το ζόρι 6 ομάδες.

Ήδη μία ο ΑΟ Πύργου Σαντορίνης σταμάτησε να παίζει γιατί ο φάκελος της για εγγραφή στο Μητρώο είναι ελλιπής.Οι υπόλοιπες 5 δηλαδή η Ελλάς Σύρου και οι Πανναξιακός, Παμμηλιακός, ΑΕ Πάρου και ΑΣ. Σαντορίνης, πρόκειται στην ουσία για τη Θύελλα Καμαρίου, ξεκίνησαν τους αγώνες πριν 2 εβδομάδες.

react

Η Ελλάς Σύρου με δύο νίκες 3-0 τον ΑΟ Πύργου και 3-1 τον Πανναξιακό στη Νάξο, έδειξε ξεκάθαρα πως η υπόθεση του τίτλου έχει σχεδόν κριθεί.

Η παραδοσιακή Κυκλαδική ποδοσφαιρική δύναμη ο Πανναξιακός δεν δείχνει αν κρίνουμε από τα πρώτα αποτελέσματα ικανός να ακολουθήσει, έχοντας βεβαίως περίπου το ένα τρίτο του μπάτζετ των Συριανών, που κυρίως λόγω της χορηγίας της ΟΝΕΧ φαντάζει δυσθεώρητο.

Ο Παμμηλιακός μάλλον θα απολαύσει χωρίς άγχος τη συμμετοχή του και η ΑΕ Πάρου με τον ΑΣ Σαντορίνης ( Θύελλα Καμαρίου), είναι αποδυναμωμένοι στα απόνερα της αποτυχημένης απόπειρας συνένωσης των ομάδων στα δύο νησιά.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει 4 γύρους, καθώς υπήρξε η εύλογη πίεση, κυρίως από την Ελλάς, για ενίσχυση του ανταγωνιστικού χαρακτήρα εν όψει των μπαράζ που θα ακολουθήσουν για την άνοδο στη Γ Εθνική.

Όμως ήδη οι υπόλοιπες ομάδες αιτούνται για 3 γύρους και ένα βασανιστικό ερώτημα διατυπώνεται.

Θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα;

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα