Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπελλο Κυκλάδων: Ο Νηρέας πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση απέναντι στον Α.Ο.Π. Κύριο

01 Οκτωβρίου 2025 01:02
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΝΗΡΕΑΣ
  • ΚΥΠΕΛΛΟ
Κύπελλο Κυκλάδων: Ο Νηρέας πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση απέναντι στον Α.Ο.Π.

test2

test2

Την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων πήρε ο Νηρέας, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 του Α.Ο. Πάρου στο μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι, σ' ένα ματς που είχε πάθος, ένταση, δύναμη, γκολ και αποβολές.  

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Α.Ο.Π. μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 2' έφθασε κοντά στο γκολ όταν σε φάουλ του Ζέλα η μπάλα έγλειψε το δεξί κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η φάση ήχησε ως καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του Νηρέα που σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και έβγαλαν φάσεις. Στο 6' σε απευθείας κόρνερ του Παπαδόπουλου ο τερματοφύλακας Μπέκο έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 8' σε μπαλιά του Παπαδόπουλου ο Μελανίτης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αντίπαλων αμυντικών και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τον Νηρέα.

Και μετά την επίτευξη του γκολ ο Νηρέας ήταν αυτός που είχε καλές φάσεις, με την κεφαλιά του Σκιαδά στο 21' να περνάει λίγο άουτ, ενώ στις προσπάθειες των Ζίλτσε στο 28' και Μούσα στο 29' ο γκολκίπερ Μπέκο αποσόβησε σωτηρία. Παρ' όλα αυτά ο Α.Ο.Π. βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και την ισοφάριση σε 1-1 στο 30', με δυνατό διαγώνιο σουτ του Κεβάνι μέσα από την περιοχή και αφού είχε γίνει πρώτα αποδέκτης ωραίας μπαλιάς του Γ. Σαρρή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κόουτς του Νηρέα, Δημήτρης Τριανταφυλλάκος, θέλοντας να διορθώσει πράγματα στην αγωνιστική τακτική της ομάδας του, έκανε δύο αλλαγές που έφεραν και εσωτερικές μετατοπίσεις και που αποδείχθηκαν σημαντικές στην εξέλιξη του ματς. Έτσι, παρότι από το 58' ο Νηρέας έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντίτσα (με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα), ο Α.Ο.Π. δεν μπόρεσε να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και να βρει εύκολους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 62' ο Νηρέας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Παπαθεοδώρου βγήκε τετ α τετ με τον Μπέκο, αλλά ο τελευταίος είπε εκ νέου «όχι» με σωτήρια απόκρουση. Στη συνέχεια η είσοδος του Μπίμπα για τον Α.Ο.Π. φρέσκαρε την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του Στάθη Τριανταφυλλίδη, με τον προαναφερόμενο ποδοσφαιριστή να είναι πρωταγωνιστής σε δύο συνεχόμενες φάσεις. Στο 68' όταν με ωραία κάθετη έβγαλε τον Κεβάνι σε θέση βολής με τον τελευταίο να πλασάρει άουτ και στο 70' όταν σε σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής απόκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Τελικά το γκολ της νίκης που έψαχναν και οι δύο ομάδες ήρθε από τον Νηρέα στο 74' με προσπάθεια και σουτ του Παπαθεοδώρου, έπειτα από σέντρα του Σκανδάλη και αδράνεια των παικτών του Α.Ο.Π. να απομακρύνουν.

Διαιτητές: Κουζούμης, Βακόνδιος, Τσιαπάνης.

Α.Ο. Πάρου: Μπέκο, Μπέκια, Βλακάς, Τσούκε, Τάσιος (90') Τσόκα), Γ. Σαρρής, Γκιόνι (76' Τογέλος), Χάλκο, Ραγκούσης (60' Μπίμπα), Ζέλα, Κεβάνι.

ΑΜΕΣ Νηρέας: Δ. Ρούσσος, Σκανδάλης, Γ. Ρούσσος (46' Μανδραβέλης), Σκιαδάς (46' Τσαχπίνης), Μούσα, Παπαδόπουλος, Βράπι (72' Κρητικός), Ντίτσα, Μελανίτης (81' Αρκουλής), Ζίλτσε (97' Αλάια), Παπαθεοδώρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κύπελλο Κυκλάδων: Αποκλεισμός του Μαρπησσαϊκού από τον ανώτερο Πανθηραϊκό
  • Κορυφή για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, νέα γκέλα και τρίτος ο ΠΑΟΚ, πρώτη νίκη για Παναθηναϊκό με λυτρωτή Γερεμέγεφ
  • Πρεμιέρα στο Κύπελλο Κυκλάδων για τους Παριανούς
  • Γιουνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Με χατ τρικ του Ζαρουρί το «τριφύλλι» θυμήθηκε παλιές καλές εποχές
  • Η UEFA ανοίγει τον δρόμο σε Netflix και Amazon για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League
  • Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την Κηφισιά - Η ανακοίνωση της ΠΑΕ