Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roland Garros, Κένιν-Σάκκαρη 0-2 (1-6, 3-6): Άβε Μαρία! - Ιστορική πρόκριση στους 8

07 Ιουνίου 2021 18:27

Η εκπληκτική Μαρία Σακκάρη στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της ισοπέδωσε την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, νούμερο 5 στον κόσμο, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην οχτάδα του Roland Garros αλλά κι ενός Grand Slam

γενικότερα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 18 στην κατάταξη, ήταν καταιγιστική και δεν άφησε την κατά τα άλλα εξαιρετική αντίπαλό της να πάρει ανάσα. Προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του ιστορικού όπεν του Παρισιού καθώς επικράτησε με άνεση και... στυλ με 2-0 σετ (6-1, 6-3) κι εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σβιάτεκ με την Κόστιουκ με στόχο το όνειρο της συμμετοχής σε έναν ημιτελικό Grand Slam.

Σάκκαρη: Επιβεβαίωση της εξέλιξης του παιχνιδιού της
Η Σάκκαρη που μέχρι πρότινος είχε ως highlight σε Grand Slam την παρουσία της δύο φορές στη 16άδα του Αυστραλιανού και του US Open, ενώ ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο Παρίσι ήταν η φάση των 32, επιβεβαίωσε στο κορτ πόσο σκληρά έχει δουλέψει στη διάρκεια της πανδημίας και πόσο πολύ έχει εξελίξει το παιχνίδι της. Το έδειξε στο προηγούμενο ματς με την εξαιρετική Ελίζ Μέρτενς, το επιβεβαίωσε με ακόμη πιο εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στην 22χρονη Κένιν, η οποία πέρα από το 5 της κατάταξης, είναι κάτοχος ενός τίτλου Grand Slam (Αυστραλιανό το 2020), ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό στο Roland Garros του 2020.

Το ξεκίνημα της Σάκκαρη στο παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από ονειρεμένο καθώς έκανε δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι το 4-0! Η Κένιν προσπάθησε να αντιδράσει επιτυγχάνοντας μπρέικ στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια (4-1), που όμως είχε κι άλλο μπρέικ στη φαρέτρα της (5-1) προτού κλείσει το σετ πανηγυρικά στο 6-1 έπειτα από μόλις 26 λεπτά.

 Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Η Σάκκαρη συνέχισε με φόρα την ξέφρενη πορεία της αρχίζοντας και το δεύτερο σετ με μπρέικ (1-0), το τέταρτο συνολικά στην αντίπαλό της κι αφού κράτησε και το σερβίς της βρέθηκε στο 2-0 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Συνέχισε όμως στο παιχνίδι με το πόδι στο... γκάζι κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ στην αντίπαλό της (4-1) που δεν είχε τρόπο για να αμυνθεί και να αντιδράσει μέχρι εκείνο το σημείο. Μάλιστα η Μαρία έφτασε μέχρι και το ματς πόιντ στο 5-1 αλλά η Κένιν... γύρισε τον διακόπτη κι έκανε την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Πήρε το σερβίς της (5-2), έκανε μπρέικ (5-3) αλλά η Μαρία δεν είχε σκοπό να χάσει και με νέο μπρέικ στην Κένι καθάρισε το σετ και το ματς και πήρε μια ιστορική πρόκριση.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr