×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία για το τέταρτο θέμα της Φυσικής

23 Μαϊος 2013 12:55

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης. Επερώτηση και στη Βουλή.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα», υποστήριξε ότι το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, στο οποίο διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι, είχε αναρτηθεί πριν από δύο μήνες σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές, και της οποίας συνδιαχειριστής -σύμφωνα πάντα με τον α' αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών- φέρεται να είναι είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων.

Ο κ. Φιλντίσης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας και ότι τουλάχιστον 50 καθηγητές είχαν ανταλλάξει απόψεις για την πιθανή λύση του.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό .Δεν θέλαμε να το πούμε τώρα εν μέσω εξετάσεων, να αναστατώσουμε τα παιδιά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε ο κ.Φιλντίσης.

Η αποκάλυψη πήρε άμεσα το δρόμο και για το Κοινοβούλιο, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ι.Τζαμτζής κατέθεσε επερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας την διερεύνηση της καταγγελίας.

«Σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας»

Στα θέματα των ερωτήσεων που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το μάθημα της Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις, επανήλθε και η 'Ενωση Φυσικών.

Σε ανακοίνωσή της -αφού τονίζει ότι ισχύουν απόλυτα τα όσα επισήμανε η επιτροπή συναδέλφων που έλυσε τα θέματα και εξέδωσε την ανακοίνωσή της 22/5/2013- υποστηρίζει ότι "μεγάλο μέρος των θεμάτων είναι εκτός της φιλοσοφίας του σχολικού βιβλίου και της διδασκαλίας του μαθήματος στο σχολείο" και "αρκετά ερωτήματα είναι εκτός του αναλυτικού προγράμματος που ισχύει σήμερα".

Επίσης, γίνεται λόγος για "σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας και τάξης σε σχέση με το 4ο θέμα, διότι παραπλήσιο αυτού υπήρχε σε γνωστό ιστολόγιο συναδέλφου από τον Μάρτιο και μάλιστα έτυχε σχολιασμών μεταξύ άλλων συναδέλφων".

Πάντως, μέχρι στιγμής από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr