×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρεί η ανάπλαση του Ελληνικού από τη Lamda

14 Μαρτίου 2014 12:24

Ανοίγει ο «δρόμος» για την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό, μετά τη χθεσινή έγκριση που δόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για την τεχνική προσφορά της εταιρείας.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς αναμένεται εντός του μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων έκρινε ότι η τεχνική προσφορά είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης.

Οικονομική προσφορά

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr