×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψώνια με χρήση χημικών στην Ερμού

13 Απριλίου 2014 15:07

Άνοιξαν, με την παρέμβαση της αστυνομίας και όσα μαγαζιά, χαμηλά στην Ερμού, είχαν κλείσει νωρίτερα υπό το φόβο των επεισοδίων από ομάδες «γνωστών-αγνώστων», οι οποίοι

 δημιούργησαν φραστικά επεισόδια με πολίτες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τα μαγαζιά.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους με ρίψη δακρυγόνων και τώρα παραμένουν στην περιοχή, όπου άνοιξαν και όσα μαγαζιά ήταν κλειστά και η Ερμού είναι γεμάτη κόσμο αυτή την ώρα. Μετά την εξέλιξη αυτή παρατηρήθηκε αυξημένη εμπορική κίνηση, παρά την αναστάτωση που είχε προηγηθεί.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γενικότερα για την εμπορική κίνηση σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης «η κίνηση είναι αυξημένη. Μάλιστα σήμερα αποδεικνύεται ότι το πείραμα πέτυχε καθώς αυτή την Κυριακή την είχε ζητήσει το εμπόριο για να είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές, αυτή τη φορά, κρατούν και σακούλες με ψώνια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το Δώρο του Πάσχα...».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και με τη συμμετοχή και του σωματείου βιβλιοπωλείων και χάρτου στην αρχή της Ερμού στο ύψος του Συντάγματος.

Όπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν σήμερα εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr