Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πιείτε σαμπάνια στις γιορτές!

25 Δεκεμβρίου 2017 15:52

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να αγοράσετε εκείνο το μπουκάλι σαμπάνιας που όλο το χρόνο ονειρευόσαστε, χωρίς τύψεις γιατί ακόμη και οι επιστήμονες συμφωνούν πως η σαμπάνια κάνει καλό!

Δε χρειάζεται λοιπόν να νιώθετε ένοχοι την επόμενη φορά που θα σκάσετε το φελλό της σαμπάνιας. Αυτός ο αφρώδες οίνος κάνει την πραγματικότητα καλό. Την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το ποτήρι, θυμηθείτε τα παρακάτω οφέλη για την υγεία, αρκεί, φυσικά, να πιείτε με μέτρο , γιατί όπως έχει προειδοποιήσει και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ «ένα ποτήρι σαμπάνια δίνει ένα αίσθημα ευφορίας... ένα μπουκάλι κάνει το αντίθετο».

Δείτε τους επτά επιστημονικούς λόγους για να πείτε «ναι» στη σαμπάνιας

1. Μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική σας δράση
Είναι γνωστό πως το αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να χάνουν τις αναστολές τους. Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά θα σας δώσουν μία στιγμιαία ώθηση, αλλά στη συνέχεια η ενέργειά σας θα χαθεί όπως επίσης και η ροή αίματος που χρειάζεστε για διέγερση, θα μειωθεί. Η σαμπάνια, από την άλλη, σας επιτρέπει να αισθανθείτε τα αποτελέσματά της πολύ γρηγορότερα χωρίς να χάσετε πολύτιμη ενέργεια.

2. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας
Όπως το κόκκινο και το λευκό κρασί, η σαμπάνια μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά σας. Φτιαγμένη από κόκκινα και λευκά σταφύλια, περιέχει τα ίδια αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και προλαμβάνουν τους θρόμβους αίματος. Επίσης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

3. Βελτιώνει την μνήμη σας
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια έδειξε ότι η σαμπάνια περιέχει πρωτεΐνες που είναι ωφέλιμες για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Μία έρευνα του 2013 έδειξε πως τρία ποτήρια σαμπάνια της εβδομάδα, μπορούν να συμβάλουν την βελτίωση της μνήμης σας.

4. Ανεβάζει τη διάθεσή σας
Όλοι γνωρίζουμε την αίσθηση μετά από μια γουλιά σαμπάνιας – αυτό οφείλεται στο μαγνήσιο, το κάλιο και τον ψευδάργυρο που περιέχει.

5. Έχει λίγες θερμίδες
Η σαμπάνια περιέχει λιγότερες θερμίδες(μόνο 80) σε σχέση με το κόκκινο και το λευκό κρασί (120 θερμίδες). Οι μερίδες είναι επίσης μικρότερες, επομένως είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, αρκεί να μην πιείτε όλο το μπουκάλι.

6. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη
Μια μελέτη του 2009 στον Καναδά, έδειξε πως όλα τα κρασιά, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 13%.

7. Μπορεί να αποτρέψει την άνοια
Ένα ποτήρι ή δύο σαμπάνιας είναι γνωστό ότι εμποδίζουν την εμφάνιση της άνοιας. Ερευνητές στο Πίτσμπουργκ διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος μειώθηκε κατά το ήμισυ για εκείνους που έπιναν «μέτριες» ποσότητες.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr