Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ντόροθι Κινγκ αποδομεί την προπαγάνδα των Σκοπίων

14 Ιανουαρίου 2018 21:38

Καταπέλτης κατά της σκοπιανής προπαγάνδας, με αφορμή την ανακάλυψη της Αμφίπολης, ήταν η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ.

«Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία;», διερωτήθηκε η Κινγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Χαρακτήρισε δε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. «Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: «Είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

Η Ντόροθι Κινγκ επεσήμανε ακόμη ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν στα όρια της σύγχρονης Ελλάδας και διερωτήθηκε αν όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έπρεπε να χαρακτηριστούν «Μακεδονία».

«Κατέκτησε Ιράν, Αφγανιστάν Τουρκία, αλλά καμία από αυτές δεν αυτοαποκαλείται Μακεδονία», είπε με ελαφρά δόση ειρωνείας η διάσημη αρχαιολόγος.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατασκευή αγαλμάτων και μνημείων της μακεδονικής περιόδου στη FYROM ως «Disneyland». «Δημιουργούν μια ψεύτικη προπαγάνδα για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και για να προσελκύσουν τουρίστες», είπε ακόμη η Κινγκ.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr