Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθοδο σοβαρής ψυχρής εισβολής στην Ελλάδα δείχνουν τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα

17 Οκτωβρίου 2018 18:16

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η περίοδος της... ζέστης που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ευρώπη, αναμένεται να δώσει τη θέση της στην πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή, που όλα δείχνουν πως θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τον πολικής προέλευσης αεροχείμαρρο να φέρνει εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και στα πεδινά τμήματα της Ελλάδας, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η κακοκαιρία θα προκαλέσει και τις πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Βέβαια, καθώς ακόμα απομένουν περίπου δέκα μέρες μέχρι την εκδήλωση του φαινομένου, θα πρέπει να τονιστεί πως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν τα επόμενα 24ωρα.

Ωστόσο, σήμερα τα προγνωστικά μοντέλα, σχεδόν όλα, συμφωνούν πως η τάση του καιρού αλλάζει δραματικά και οι απροσδόκητα υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, θα αποτελέσουν παρελθόν. Οριστικά και αμετάκλητα, καθώς ο χειμώνας φαίνεται να αποφασίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του...

Ουσιαστικά, αυτή η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες που θα απασχολήσει και την Ελλάδα, αναμένεται να ξεκινήσει από τις 23 Οκτωβρίου από τη βόρεια Ευρώπη, όπου θα δεχτεί την πρώτη φετινή -καλά οργανωμένη- ψυχρή εισβολή. Το κρύο από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα «κατηφορίσει» προς τα Βαλκάνια και όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες η Ελλάδα θα έχει -αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία- την... τιμητική της και στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα επικρατεί δριμύ ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας, το οποίο θα διατηρηθεί και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, ότι αυτή είναι η τάση για την εξέλιξη του καιρού και θα πρέπει να αναμένουμε τα στοιχεία των επόμενων ημερών, για να διαπιστωθεί αν θα «κλειδώσει» η πρώτη ψυχρή εισβολή για την Ελλάδα ή αν θα μετακινηθεί ανατολικά ο πολικός αεροχείμαρρος και θα «χτυπήσει» την Τουρκία.

dokari.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr