Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 συνήθειες των ανθρώπων που ποτέ δεν αγχώνονται -Ακόμη και όταν έχουν δεκάδες πράγματα να κάνουν

27 Νοεμβρίου 2018 20:21

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη υποχρεώσεις, προκλήσεις προθεσμίες, απογοητεύσεις και απαιτήσεις, έτσι που το άγχος είναι κοινός τόπος για τους περισσότερους ανθρώπους.

Πόνος, αϋπνία, κούραση και εναλλαγές στη διάθεση είναι μόνο μερικά από τα δείγματα που φανερώνουν ότι ένα άτομο είναι αγχωμένο.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αλλάξει. Οι αυξημένες υποχρεώσεις στη δουλειά, αλλά και οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι συχνά πηγή άγχους το οποίο πολλές φορές νιώθεις ότι είναι αδύνατο να διαχειριστείς.

Σήμερα σχεδόν όλοι είμαστε αγχωμένοι. Μπορεί για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά ειδικά σε εποχές κρίσης, το να κυκλοφορείς ανέμελος μοιάζει σαν να ζεις σε άλλο πλανήτη.

Η συμβουλή «Μην αγχώνεσαι» είναι ο,τι πιο κοντινό στη ματαιότητα και κάπως έτσι η μέρα κυλά, δίνοντας τη θέση της στην επόμενη.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν χάνουν την ψυχραιμία τους εύκολα και τους διακατέχει μια ηρεμία, που στους άλλους φαίνεται αλλόκοτη.

Είναι οι άνθρωποι που παρόλο που έχουν να κάνουν δεκάδες πράγματα μέσα στη ημέρα, δεν αγχώνονται και τα καταφέρνουν με ηρεμία και ψυχραιμία.

Εάν τους ζηλεύετε και θέλετε να μάθετε τι κάνουν διαφορετικά και καταφέρνουν να διατηρήσουν το άγχος τους σε χαμηλά επίπεδα, διαβάστε τα 10 πράγματα που ακολουθούν και βρείτε τη χαμένη σας ηρεμία.

1. Δεν βιάζονται

Η βιασύνη δεν φέρνει ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μόνο που μπορεί κανείς να καταφέρει όταν βιάζεται, είναι να κάνει λάθος και να αγχωθεί.

2. Έχουν την αυτοπεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσουν, ό,τι και να συμβεί

Όσοι ανησυχούν υπερβολικά για τα πράγματα, έχουν τον βασικότερο φόβο ότι δεν θα τα καταφέρουν. Και αυτό τους δημιουργεί άγχος και πίεση.

3. Γυμνάζονται τακτικά

Η γυμναστική βοηθά ένα άτομο να αποβάλλει το άγχος του και συνεισφέρει στην ανεβασμένη διάθεση και την ευεξία.

4. Είναι αισιόδοξοι

Αισιοδοξία, οργάνωση και θετική σκέψη. Αυτό είναι το μυστικό των ήρεμων ανθρώπων.

5. Δεν είναι τελειομανείς

Οι τελειομανείς και αυτοί που έχουν μεγάλες προσδοκίες, τα κάνουν όλα μόνοι τους. Και γι' αυτό πιέζονται, αγχώνονται και είναι στρεσαρισμένοι μέσα στην ημέρα.

6. Κοιμούνται αρκετά και τρώνε σωστά

Ο σωστός και ποιότικος ύπνος σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή καταπολεμά το άγχος και την κούραση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο ζωής μπορείτε να αποδώσετε καλύτερα μέσα στην ημέρα.

7. Χαμογελούν συχνά και έχουν θετική σκέψη

Η θετική ενέργεια ελκύει μόνο θετικές καταστάσεις. Ρίξτε ένα χαμογέλο και όλα θα γίνουν.

8. Αποφεύγουν τις δραματικές καταστάσεις και το κουτσομπολιό

«Οποιος μπλέκει με τις κότες, τον τρώνε τα πίτουρα», λέει ο σοφός λαός. Μην μπαίνετε σε διαδικασία να αναλώνεστε σε καταστάσεις που δεν έχουν νόημα και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το δράμα και το κουτσομπολιό δεν βοηθά κανέναν. Εστιάστε στον εαυτό σας και μην δίνεται σημασία στους γύρω σας.

9. Ζητούν βοήθεια

Γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Ξέρουν τις αδυναμίες τους και πράττουν αναλόγως. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν βοήθεια όποτε την έχουν ανάγκη.

10. Κάνουν ένα πράγμα τη φορά

Οσοι κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αγχώνονται και συνήθως δεν τα καταφέρνουν. Δεν εστιάζουν σε ένα πράγμα τη φορά με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα.

bovary.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr