Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To «μαγικό» Job Center της Αθήνας που βρίσκει δουλειά σε όσους έχουν χάσει τα πάντα

27 Αυγούστου 2019 22:30

Βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και αθόρυβα έχει δημιουργήσει ένα μικρό θαύμα. Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην αγορά εργασίας και παρότι οι επισκέπτες του είναι άνθρωποι σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, έχει καταφέρει μέσα σε μικρό διάστημα να βρει δουλειά σε 300 ανθρώπους!

Πρόκειται για το Job Center, ένα πρότυπο κέντρο Επανένταξης στην εργασία, που δίνει καθημερινά ελπίδα στους μακροχρόνια ανέργους. Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς ανέργους βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο (55%), το μοναδικό αυτό Κέντρο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εφαρμόζει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- διεθνή πρότυπα, συνδυάζοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη με παράλληλη δικτύωση με πιθανούς εργοδότες. Και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά αφού μέσα σε μερικούς μήνες άνθρωποι που είχαν γνωρίσει μεγάλες ατυχίες και είχαν βρεθεί στο περιθώριο, κατάφεραν να  επιστρέψουν, όχι πλέον μέσω επιδομάτων, αλλά με τη σταθερά που λέγεται εργασία, που για τους περισσότερους μέχρι πρότινος ήταν ανήκουστη λέξη.

Ο κ. Στέφανος Διανέλλος, που ως Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, ήταν επικεφαλής του εγχειρήματος σχεδιάζοντας μαζί με ειδικούς, το project, αναφέρει ότι λίγοι πίστευαν όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια, ότι μπορεί ένα τέτοιο Κέντρο να τα βάλει με το «τέρας» της ανεργίας. «Και, όμως, μέσα σε μικρό διάστημα και με πολύ σκληρή δουλειά, το Job Center κατάφερε να βρει λύσεις εκεί που μέχρι τώρα ήταν αδιανόητο και σήμερα να αποτελεί υπόδειγμα καλής πρακτικής για πολλούς φορείς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό», αναφέρει για το Job Center που ήδη έχει βραβευτεί τρεις φορές ως πρότυπο έργο για τη συμβολή σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας, την ανεργία.

Το Jοb Center αποτελεί πλέον υπόδειγμα καλής πρακτικής
Ποιο είναι το έργο του Job Center
Το Job Center, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas και λειτουργεί υπό τον Δήμο Αθηναίων, διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας και μια μοναδική «βεντάλια» υπηρεσιών που προετοιμάζουν και τελικά βρίσκουν δουλειά σε ευάλωτους πολίτες: ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς για τη δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται. Στο Job Center έχουν δικαίωμα συμμετοχής, άνθρωποι που  παραπέμπονται από τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr