Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαναπαίρνει μπροστά η επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής

02 Σεπτεμβρίου 2019 18:45

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωράει άμεσα στην έκδοση των αδειών μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η «Ελληνικός Χρυσός»


Ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις τρεις αιτήσεις ακύρωσης που κατέθεσε η εταιρία εναντίον των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αδειοδότηση της επένδυσης. Σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη νέα του ηγεσία ανακοίνωσε πως θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες.

«Εμμονές και ιδεοληψίες»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της, λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Oι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή».

Σκουριές
Από το Νοέμβριο του 2017

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Νοέμβριο του 2017 και ζητούσε νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να προχωρήσει στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», όπως υποστήριζε η εταιρεία, ύστερα από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017.

Οι αιτήσεις ακύρωσης αφορούσαν:

α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,

β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική- τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και

γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr