Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σούπερ τροφές του φθινοπώρου

06 Οκτωβρίου 2019 16:26

Το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ με τα πρωτοβρόχια του και το δροσερό αεράκι που μας κάνει να αναζητούμε μια ζακέτα για κάθε μας έξοδο.


Παρότι το όνομά του μας προδιαθέτει για μείωση στα αγαθά της φύσης, στην πραγματικότητα το φθινόπωρο είναι πλούσιο σε καρπούς.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς, όπως αυτοί που ακολουθούν παρακάτω, αποτελούν υπερτροφές που ενισχύουν και θωρακίζουν τον οργανισμό μας:

● κάστανα
Όταν αρχίζουμε να βλέπουμε καστανάδες στους δρόμους καταλαβαίνουμε πως το φθινόπωρο είναι στ’ αλήθεια εδώ! Τα κάστανα, καρπός πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλλιο, μαγνήσιο και φώσφορο, είναι σίγουρα μια υπερτροφή του φθινοπώρου. Η κατανάλωσή τους, σε ελεγχόμενες ποσότητες, αφού έχουν αρκετές θερμίδες, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Παράλληλα τα κάστανα ενδείκνυνται για κατανάλωση από διαβητικούς αφού έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μπορούμε να τα βρούμε σε τιμές προσφοράς σε όλα τα σούπερ μάρκετ όπως στο My Market και να τα καταναλώσουμε βραστά ή ψητά, σε κέικ και μαρμελάδες.

● σταφύλια
Τα σταφύλια είναι για πολλούς το αγαπημένο φρούτο του φθινοπώρου. Οι πολλές ποικιλίες καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ πολλοί τα επιλέγουν για να κάνουν αποτοξίνωση για ένα διάστημα τρώγοντας μόνο σταφύλια ή αντικαθιστώντας με αυτά ένα ή δύο γεύματα της ημέρας. Οι ειδικοί έχουν κατατάξει στα σταφύλια ανάμεσα στις πιο πλήρεις τροφές κι όχι άδικα, αφού περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλατα σε υψηλή συγκέντρωση έτσι ώστε να καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας.

Πολλοί μάλιστα εξισώνουν τη θρεπτική αξία του χυμού από σταφύλια με αυτή του μητρικού γάλακτος! Αν θέλουμε να τα βρούμε στις πιο συμφέρουσες τιμές μπορούμε να συμβουλευτούμε πριν τις αγορές μας τα online online φυλλάδια με προσφορές στα καταστήματα όπως στο νέο Lidl φυλλάδιο ή στις Μασούτης προσφορές.

● ρόδια
Τα ρόδια είναι το κατεξοχήν φρούτο του φθινοπώρου! Είτε μας αρέσουν τα σπόρια του, είτε τα πίνουμε ως χυμό, προσφέρουν πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων στον οργανισμό μας όπως A, C, E φυλλικό οξύ, σίδηρο ,κάλλιο και πολλές φυτικές ίνες με ελάχιστες θερμίδες. Τα ρόδια έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή κι επουλωτική δράση, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για το φθινόπωρο και τα πρώτα συνάχια αφού θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού μας!

● καρύδια
Τα καρύδια είναι ο βασιλιάς των ξηρών καρπών και όχι άδικα. Αποτελούν πλούσια πηγή ενέργειας, θρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που θωρακίζουν τον οργανισμό μας, ενώ είναι ο πιο πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα, ξηρός καρπός. Τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθούν στη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr