Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κορονοϊός ακυρώνει κάθε καρναβάλι! Στα… κάγκελα οι δήμαρχοι

27 Φεβρουαρίου 2020 14:30

Σαν “βόμβα” έπεσε όχι μόνο η ανακοίνωση πως ο κορονοϊός έχει προσβάλει τρεις ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και εκείνη πως εξαιτίας των εξελίξεων ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια που επρόκειτο να γίνουν τις επόμενες μέρες!

Την απόφαση να ακυρωθούν τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Click4more Γυναίκα 40 ετών το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! Νοσηλεύεται στο Αττικόν

«Με βάση τις συστάσεις και τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Και στις πόλεις όπου την Κυριακή θα γινόταν καρναβάλι, όπως η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ξάνθη, το Μοσχάτο και ο Ρέντης, έπεσε… βόμβα!

«Δεν είναι τόσο απλό να ακυρωθεί το καρναβάλι»
Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας περιμένουν στην Ξάνθη, μετά την απόφαση να ακυρωθεί το καρναβάλι, όπως κι όλα στη χώρα άλλωστε. «Είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να δούμε αρκετά σοβαρά γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήδη έχω καλέσει και περιμένω να μιλήσω προσωπικά με τον υπουργό υγείας προκειμένου να με ενημερώσει για τους λόγους που έχει πάρει την απόφαση αυτή», δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης.

Πρόσθεσε δε ότι «για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις».

«Ούτε κρούσμα δεν έχουμε!»
Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, όχι μόνο δεν έκρυψε την έκπληξή του, δεν έκρυψε ούτε την ενόχλησή του! «Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορονοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr