Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο εργαζόμενος στο Blue Star Μύκονος

12 Μαρτίου 2020 19:15

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δείγμα του εργαζόμενου στο Blue Star Μύκονος, που αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα.

Θυμίζουμε πως μέλος του πληρώματος του Blue Star Μύκονος παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παρέμεινε στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς. Τελικά, ο εργαζόμενος διαγνώστηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.
Σε κατ' οίκον περιορισμό 127 άτομα από το πλοίο

Επίσης 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο που αποβιβάσθηκαν από το πλοίο παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι νεωτέρας. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες στις 21:30 για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.

Σημειώνεται ότι εάν τα αποτελέσματα για τον ναυτικό βγουν αρνητικά το πλοίο αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες δράσης από τον ΕΟΔΥ.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr