Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγιο Όρος: Θετικοί στον κορονοϊό και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από τη Βρετανία

31 Μαρτίου 2020 18:23

Ο ένας από τους μοναχούς νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να μεταφερθούν και οι άλλοι τρεις που πήγαν για εξετάσεις στο Ιπποκράτειο και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.


Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο 58χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ από σήμερα σε διπλανούς θαλάμους θα βρίσκονται και άλλοι τρεις μοναχοί της ίδιας μονής. Και οι τέσσερις είχαν ταξιδέψει από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία, όπου προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου. Ο ένας από αυτούς ήταν εκείνος που έβγαλε τον 58χρονο με όχημα του μοναστηριού την περασμένη εβδομάδα και τον μετέφερε αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια μετέβη σε διαμέρισμα που διατηρεί η μονή στη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε εκεί σε καραντίνα. Οι άλλοι δύο μοναχοί έμεναν από τις 19 Μαρτίου που μπήκαν στο Άγιον Όρος σε κτίριο έξω από την Μονή Ξενοφώντος και την περασμένη Κυριακή που ένιωσαν αδιαθεσία, βγήκαν με αυτοκίνητο του μοναστηριού από το χερσαίο σύνορο στην Ουρανούπολη και από εκεί πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, πριν μεταβούν για εξετάσεις στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον μοναχό που ήταν εκεί σε καραντίνα.΄Οι τρεις τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί, έτσι αναμένεται να διακομιστούν και αυτοί στο ΑΧΕΠΑ.

powered by Rubicon Project
Μιλώντας στο ethnos.gr, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα σε όλη την Αθωνική Πολιτεία και διαβεβαίωσε ότι οι τέσσερις μοναχοί ήταν όλο αυτό το διάστημα σε καραντίνα και δεν ήρθαν σε επαφή με κανέναν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Μεταξύ των αγιορειτών μοναχών ωστόσο επικρατεί αναστάτωση, τόσο για το γεγονός ότι οι τέσσερις μοναχοί που επέστεψαν από την Βρετανία εν μέσω των περιορισμών, δεν έμειναν εκτός Αγίου Όρους, όσο και για τον τρόπο που βγήκαν, με δικά τους οχήματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αυτοκίνητο των δύο μοναχών που έφυγαν την Κυριακή, επέβαινε και τρίτο άτομο. Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί δεν διακόπηκε η περιοδεία της αντιπροσωπείας, τα μέλη της οποίας επισκέφτηκαν διαδοχικά το Εδιμβούργο, το Λονδίνο, το Μπρίστολ, το Μπέρμιγχαμ, εφόσον είχε ήδη ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα και περιορισμοί. Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων μοναχών δεν εμπνέει ανησυχία και τα συμπτώματα που έχουν είναι ήπια.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr