Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθήνα-κέντρο: Μόνο με SMS η κίνηση ΙΧ – Τα πρόστιμα

09 Ιουνίου 2020 22:33

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα εισέρχονται στο κέντρο μόνο αν έχουν κάνει κράτηση για θέση στάθμευσης.

Μόνο με την αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) θα μπορούν από τις 15 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μετακινηθούν με το όχημα τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το οποίο θα επιδεικνύεται στις Αρχές σε περίπτωση ελέγχου και θα αποφεύγεται το πρόστιμο. Παράλληλα με το συγκεκριμένο SMS θα μπορεί να γίνεται κράτηση για μία θέση στάθμευσης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι εξαιρούνται βέβαια από τις απαγορεύσεις, ενώ εκείνοι που εργάζονται στο κέντρο θα σταθμεύουν τα οχήματά τους μόνο σε θέσεις πάρκινγκ που θα έχουν μισθωθεί από τις εταιρίες τους. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Στο κέντρο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς την αποστολή γραπτού μηνύματος μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις:

οχημάτων μονίμων κατοίκων,

οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης,

επαγγελματικών οχημάτων (Ταξί) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση,

τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών αποκλειστικά και μόνον προς τον σκοπό της τροφοδοσίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που λειτουργούν.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:

Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου. Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.

Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Στις περιοχές Πλάκας και εμπορικού κέντρου λειτουργούν αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ. Αυτά θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

newsauto.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr