Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσιαλος: Το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο τέλη Αυγούστου

09 Ιουλίου 2020 02:32

O Ηλίας Μόσιαλος σε δηλώσεις του στάθηκε τόσο στο πότε αναμένεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όσο και στην επίδραση που θα έχει αυτό στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου. Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο βρίσκεται σε εξέλιξη η γ’ φάση των δοκιμών του εμβολίου σε ηλικιωμένους και σε παιδιά.

Τόνισε επίσης ότι οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%. Ποσοστό καλύτερο μάλιστα από εκείνο του εμβολίου της γρίπης.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε εμβόλιο 100% αποτελεσματικό»

Οσον αφορά για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε: «Το εμβόλιο δεν περιμένουμε να είναι 100% αποτελεσματικό. Αποτελεσματικό 100% είναι της πολιομυελίτιδας με την αναμνηστική του δόση, είναι 93% με 96% το εμβόλιο της ιλαράς, αυτό του κορωνοϊού περιμένουμε ότι θα είναι περίπου 70 με 75%. Αλλά αν είναι έτσι, θα είναι πολύ καλύτερο από το εμβόλιο της γρίπης».

 «Το εμβόλιο του κορωνοϊού ίσως να μην περιορίζει την διασπορά του ιού»
Ο καθηγητής του LSE, ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το εμβόλιο να καλύπτει εκείνον που το έχει κάνει προκειμένου να αποφεύγει σοβαρές επιπλοκές της νόσου COVID-19, αλλά ίσως να μην περιορίζει τη διασπορά του ιού.

«Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο και να προστατευόμαστε εμείς που το έχουμε κάνει, αλλά να συνεχίζουμε να μεταδίδουμε τη νόσο. Να περιμένουμε όμως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ας ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές (οι ανακοινώσεις) για να ξεκινήσει και η παραγωγή του εμβολίου τους επόμενους μήνες», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr