Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους - Ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ, μπαρ

31 Ιουλίου 2020 19:45

Συναγερμό έχει σημάνει η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα και 3 νέοι θάνατοι.

 

Με αφορμή το ανησυχητικό φαινόμενο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Τον Αύγουστο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι λατρείας.

Από αύριο έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.

Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου αυστηρά 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες, βαφτίσεις κ.λπ.).

Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Οπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων

iefimerida.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr