Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων από τα νησιά

12 Αυγούστου 2020 13:53

Φαινόμενα συνωστισμού στις παραλίες παρατηρούνται στα νησιά που κλείνουν τα μαγαζιά στις 12 


Φεύγουν από τα μπαρ και μεταφέρουν το... πάρτι σε υπαίθριους χώρους - Διαφωνούν με τα μέτρα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου - Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική, καθώς αυτή είναι η Περιφέρεια στην οποία εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσα σε μόλις 11 ημέρες έχουν εντοπιστεί 384 κρούσματα κορνωνοϊού, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο!

Η ιχνηλάτηση των εντοπισμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να αφορούν νέους, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τον έλεγχο, έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα άλλωστε και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν πλέον στη χώρα μας άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συνεχίζονται οι... μεταμεσονύκτιοι συνωστισμοί στα νησιά παρά τα νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, παρά το ότι εφαρμόστηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ιδίως σε περιοχές και νησιά που εντοπίζονται αρκετά κρούσματα, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι επιχειρηματίες ορισμένων περιοχών δεν φαίνονται πρόθυμοι να τα τηρήσουν.

Τα κλαμπ και τα μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο έκλεισαν χθες τα μεσάνυχτα, όπως υποχρεώθηκαν από τα νέα μέτρα, ωστόσο η διασκέδαση μεταφέρθηκε... αλλού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Ζακύνθου.

Όπως μεταδίδει το zantereport.gr, μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην περιοχή, πλήθος κόσμου μεταφέρθηκε στην παραλία για να συνεχίσει τη διασκέδασή του.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το site παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατούσε εχθές το βράδυ στην περιοχή.

Δεκάδες νεαροί και νεαρές συγκεντρώθηκαν στο σημείο και συνέχισαν να πίνουν και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος. Στο βίντεο είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι από τους παρόντες δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, διασκεδάζοντας ο ένας κολλητά με τον άλλον και φυσικά χωρίς μάσκα. 

Πέραν του συνωστισμού και του ανεξέλεγκτου του πράγματος στην παραλία του Λαγανά, ζήτημα γεννάται και από την κατάσταση στην οποία την αφήνουν φεύγοντας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι λουόμενοι το πρωί αντίκρισαν μια άθλια κατάσταση με σκουπίδια και μπουκάλια, αρκετά από αυτά σπασμένα, με κίνδυνο να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Η κατάσταση που άφησαν την παραλία το πρωί οι γλεντζέδες τουρίστες αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το zantetimes.



 
Ζάκυνθος: Παραλία Λαγανά | Τουρίστες άφησαν τα σκουπίδια τους μετά από ολονύχτια διασκέδαση[12/8/20]


Απίστευτος συνωστισμός παρατηρήθηκε χθες και στο Ρέθυμνο, καθώς μόλις έκλεισαν τα μαγαζιά, όλοι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή της πόλης, με αποτέλεσμα να περπατάνε... ο ένας πάνω στον άλλο. 

RETHIMNOS


Αδιαφορούν για τα κρούσματα και απειλούν για τα μέτρα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου