Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γώγος: Το 60% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική έχει καλυφθεί από ασθενείς με κορωνοϊό

15 Σεπτεμβρίου 2020 15:39

Τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να ληφθούν επιπλέον οριζόντια μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας λόγο για μια «δυναμική ροή συνεχών κρουσμάτων» στην Αττική.


Οπως είπε σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο στον Θέμα 104,6, «η «κάλυψη των κλινών στην Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερη και είναι περίπου στο 60% σε σχέση με τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ».

Ο κ. Γώγος επισήμανε, παράλληλα, ότι «υπάρχει αριθμός κλινών που δεν έχει ανοίξει. Το καλοκαίρι έκλεισαν κλίνες Covid που είναι στη διάθεσή μας». Αναφερόμενος στους ασθενείς που νοσηλεύονται, σημείωσε: «Μιλάμε για σοβαρά πάσχοντες. Αυτό μας δίνει μια αίσθηση κινδύνου και πρέπει να προλάβουμε. Το σημαντικό με τον κορωνοϊό είναι να προλαβαίνεις».
Οι συνέπειες του καλοκαιριού…
Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα στην Αττική, είπε ότι «είναι απόνερα της διασποράς στις μικρότερες ηλικίες το καλοκαίρι. Αυτή η ηλικία των 20-30, σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των 40άρηδων, μετέφερε την καμπύλη προς τους 50άρηδες και πάει τα σοβαρότερα περιστατικά προς τις μεγαλύτερες ηλικίες. Υπάρχει ένας αριθμός ασθενών σε μικρότερες ηλικίες κάτω των 60 ετών. Οι βαρέως πάσχοντες είναι περίπου 70 ετών κατά μέσο όρο», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr