Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιθάκη – Ιανός: Απίστευτες εικόνες από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα

18 Σεπτεμβρίου 2020 11:24

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ιθάκης που χτυπήθηκε πολύ και χτυπιέται ακόμα από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό. Όπως θα δείτε τις φωτογραφίες η θάλασσα βγήκε στην στεριά και το νησί είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα.

Πολύ δύσκολες ώρες περνάει η Ιθάκη καθώς ο Ιανός χτύπησε ανελέητα το νησί ίσως περισσότερο από όλα τα νησιά του Ιονίου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Το νησί είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα και η επικοινωνία με τα κινητά είναι σχεδόν αδύνατη. Η θάλασσα στην κυριολεξία βγήκε στην στεριά!

Μιλώντας στο newsit.gr, o Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, είπε: «Δεν μιλάμε για ζημιές πλέον αλλά για μεγάλες καταστροφές. Σε όλο το νησί υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και στη βόρεια Ιθάκη στα λιμανάκια πολλά θέματα. Δεν έχουμε ρεύμα ενώ δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με τα κινητά μας διότι το σήμα έρχεται και χάνεται».

Ο Έπαρχος κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες του νησιού να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την ασφάλεια τους.

«Έχουμε ξεκινήσει πρώτα πρώτα τον καθαρισμό του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για την ελεύθερη πρόσβαση Βορείου και Νοτίου Ιθάκης και τον Πίσω Αετό έχουν καταπέσει κολόνες, βράχια και πολλά δέντρα. Ζητήσαμε την κήρυξη της Ιθάκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

newsit.gr