Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ο Μαγιορκίνης έδωσε μία ακόμα εβδομάδα διορία για την Αττική

09 Οκτωβρίου 2020 19:30
Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε ότι η Αττική είναι στο επίκεντρο της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας

Για μία ακόμη φορά ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Επανέλαβε ότι η Αττική είναι στο επίκεντρο, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί χρόνος μίας εβδομάδας ακόμα προκειμένου να παρατηρήσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες. Σύμφωνα με αυτούς αναμένεται να παρθούν ή όχι και νέα μέτρα. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τα 391 κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα 161 είναι στην Αττική.  Τέλος είπε ότι η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική τάση όπως σε άλλες χώρες και γι' αυτό χρειάζεται η πιστή εφαρμογή των μέτρων στη χώρα μας, ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιοργκίνης, προσθέτοντας πως χώρες της Ευρώπης βρίσκονται ήδη σε σημαντική εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, 56 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3.213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ethnos.gr