Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: 408 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 13/10 στην Ελλάδα

13 Οκτωβρίου 2020 17:52

Η ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας:


Σήμερα ανακοινώνουμε 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
3367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kroysmata-hora-diasolinomenoi-13-10-2020Τα κρούσματα σήμερα 13/10 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα είναι 408 όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί έξι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Λινού: Ποιος είναι ο κίνδυνος από τα κρούσματα χωρίς συμπτώματα

Σήμερα το πρωί ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης έκανε δήλωση βόμβα, εκτιμώντας πως τα κρούσματα «είναι πολλαπλάσια των επίσημων, πιθανόν άνω των 1.000 ημερησίως».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα πόσα είναι τα κρούσματα κορονοϊού, γιατί το ποσοστό των Ελλήνων που ελέγχονται είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλες χώρες. Και φαντάζομαι ότι αυτό που λέει ο κ. Δερμιτζάκης είναι αλήθεια. Απλώς σε αυτά τα 1.000 κρούσματα περιλαμβάνονται και πάρα πολλά κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και γι΄αυτό δεν έχει αναζητήσει κανείς διερεύνηση για να δούμε αν είναι θετικοί αυτοί οι άνθρωποι ή όχι. » είπε μιλώντας στον Real fm η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού ανέφερε τον κίνδυνο από τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα.

«Επομένως, ναι όντως έχουμε πολλά κρούσματα, έχουμε πολλά κρούσματα που δεν έχουν συμπτώματα και αυτό εγκυμονεί έναν σοβαρό κίνδυνο, να προσβάλλουν ανθρώπους που θα έχουν προβλήματα και μπορεί να έχουν σοβαρή εξέλιξη της νόσου και αυτό μετά να οδηγήσει σε αύξηση και των διαγνωσμένων κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε δύσκολες περιπτώσεις σε θάνατο. Αυτό είναι ανησυχητικό» είπε και συνέχισε:

«Δεν φταίει τόσο ο καιρός αλλά ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει να ζούμε στην Ελλάδα, μόλις έχουμε λίγη ψύχρα να μένουμε κλεισμένοι σε κλειστούς χώρους, τους οποίους δεν αερίζουμε. Είναι αγενές αυτό που θα πω αλλά αναπνέουμε τον αέρα που έχει εκπνεύσει κάποιος άλλος και αν είναι άρρωστος μας δίνει τους ιούς».

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σημείωσε: «Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία και μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πολίτες. Τα μέτρα της πολιτείας πρέπει να στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του συνωστισμού.

Ξέρουμε ποια είναι τα κέντρα συνωστισμού είναι τα λεωφορεία, είναι ίσως τα σχολεία, ίσως οι πλατείες, ίσως οι συναντήσεις.

Όσες φορές είναι και σε κλειστό χώρο τα πράγματα είναι χειρότερα. Επίσης ένα άλλο μέτρο που αφορά την πολιτεία είναι να δημιουργήσει κίνητρα για τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συμπτώματα αλλά συνεχίζουν να εργάζονται».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr