Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Black Friday 2020: Πότε πέφτει φέτος

18 Οκτωβρίου 2020 19:20

Με την αγορά παγκοσμίως να συνεχίζει να δέχεται ισχυρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινές «Black Friday 2020» και «Cyber Monday» θα προσπαθήσουν να «τονώσουν» την αγορά, καθώς πολλά προϊόντα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και τα ψώνια μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά. 



Η «Black Friday» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του project, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη.

Ορισμένα καταστήματα στο εξωτερικό έχουν ήδη αποφασίσει φέτος να διατηρήσουν τις πόρτες τους κλειστές και προβλέπεται ότι οι διαδικτυακές αγορές θα κυριαρχήσουν στο μέγιστο.

Στη Ελλάδα  η ενέργεια καθυστέρησε αρκετά χρόνια και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί φέτος και κάτω υπό ποιες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού. Καθώς οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με φυσική παρουσία, ενδεχομένως, οι τιμές να πέσουν πολύ περισσότερο.

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday»

Η  «Black Friday» στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

Ωστόσο,  δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα η φετινή «Black Friday» όσον αφορά στην ελληνική αγορά.

Ακολουθεί και  η  «Cyber Monday»

Ως  «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Παρόλο που δεν έχει οριστεί ο τρόπος λειτουργίας, υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα μπορούσε να είναι η επερχόμενη Black Friday (και ίσως ακόμη και οι επόμενες). Κυνήγι προσφορών μέσω web; Προσωπικοί αγοραστές; Η θριαμβευτική επιστροφή των κωδικών QR;

Το Curbside pickup

Το Curbside pickup είναι ουσιαστικά η παραλαβή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί αγορά μέσω του site του καταστήματος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr