Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Που πάμε για lockdown και που για μάσκα παντού

20 Οκτωβρίου 2020 23:20

Νέα, μέτρα ακόμη και με χρήση μάσκας παντού (για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας) αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση, σε μία ακόμα προσπάθεια να μειώσει την πορεία του κορωνοϊού.

Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου  σήμανε συναγερμός. Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του λοιμωξιολόγου καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα. Η σύσκεψη έληξε λίγο πριν τις 20:00 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συνεκλήθη την Τρίτη και όχι αύριο, επειδή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις.  Στη σύσκεψη έγινε επίσης και ενημέρωση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά περιοχών με επιβαρυμένο φορτίο και ειδικότερα το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά και δευτερευόντως την Κορινθία και την Εύβοια.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
 
as parou100
 

Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη, μετά τη σύσκεψη της Επιτροπής Επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως και πρόσθετα μέτρα για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και τους ελέγχους σε πλατείες, πεζόδρομους κα.

Η ανησυχία που εκφράστηκε από το Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα Ιωάννινα και την Καστοριά, μεταφέρθηκε και στη σύσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο περιοχές βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown στα πρότυπα της Κοζάνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μεταβαίνει την Τετάρτη στην Καστοριά, όπου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα το μεσημέρι, στην Αθήνα αυτή τη φορά, συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ώστε να αξιολογήσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά επίπεδα.

eleftherostypos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr