Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πιθανό να “γεννήθηκε” στην Ελλάδα ο κορονοϊός» λέει κινεζική έρευνα!

27 Νοεμβρίου 2020 23:32

Κι όμως, μια κινεζική ομάδα που μελετά από πού «κατάγεται» ο κορονοϊός, βάζει και την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες όπου πιθανώς «γεννήθηκε»!

 

 

Οι Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο κορονοϊός προέρχεται από την Ινδία, με βάση τη σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο SSRN. Μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα «γεννήθηκε» στην Ινδία το καλοκαίρι του 2019, πηδώντας από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού, πριν ταξιδέψει απαρατήρητος προς τη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον οποίο επικαλείται η «Daily Mail», χαρακτήρισε το έγγραφο «πολύ ελαττωματικό» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην κατανόηση του κορονοϊού».

Και η Ελλάδα στους «υπόπτους»!
Στη δημοσίευσή της, η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί μια φυλογενετική ανάλυση -μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός- για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της COVID-19.

Οι ιοί μεταλλάσσονται καθώς αναπαράγονται, που σημαίνει ότι μικροσκοπικές αλλαγές συμβαίνουν στο DNA τους κάθε φορά που αναπαράγονται.

sinialo bizoute

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr