Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν νέο φάρμακο που προσφέρει ανοσία

26 Δεκεμβρίου 2020 20:50

Ένα νέο φάρμακο που προσφέρει άμεση ανοσία στον κορωνοϊό δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες.


Πρόκειται για μια θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αναπτυχθεί από το UCLH σε συνεργασία με την Astra Zeneca, την φαρμακευτική εταιρία που μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημιούργησε και ένα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

 

Το νέο φάρμακο θα χορηγείται σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό και θα τα προστατεύει από το να νοσήσουν.

Ειδικότερα, η θεραπεία αυτή θα έχει εφαρμογή σε άτομα που θεωρείται ότι πλέον είναι πολύ αργά για να εμβολιαστούν καθώς έχουν ήδη εκτεθεί στον κορωνοϊό και χρειάζονται μια άμεση αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το νέο φάρμακο θα μπορεί να προσφέρει άμεση και μακροχρόνια ανοσία σε εργαζόμενους σε νοσοκομεία, σε άτομα που συγκατοικούν με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή ακόμη και σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται ως ενίσχυση του κοκτέιλ φαρμάκων που τους χορηγούνται.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Δρ Catherine Houlihan, ιολόγος στο University College London Hospitals NHS Trust (UCLH), η οποία ηγείται της μελέτης με την κωδική ονομασία «Storm Chaser» δήλωσε ότι θα ήταν μια συναρπαστική προσθήκη στο οπλοστάσιο που αναπτύχθηκε για την καταπολέμηση αυτού του φοβερού ιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το φάρμακο βρίσκεται ήδη στη φάση της κλινικής δοκιμής και έχει χορηγηθεί σε δέκα άτομα.

Εφόσον λάβει έγκριση θα μπορούσε να χορηγείται σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό έως και πριν από 8 ημέρες. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα προσφέρει ανοσία διάρκειας έξι έως 12 μηνών.

cnn.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr