Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα…

22 Ιανουαρίου 2021 19:23

Μετά από δυόμισι μήνες αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας λόγω της πανδημίας, ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου από την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

 

Όπως τόνισε η Υπουργός, η απόφαση ελήφθη μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, δεδομένου ότι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι σταθερή.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας, δηλαδή τη χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τη χρήση αντισηπτικών, τον αερισμό των χώρων, τις διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και την σταθερότητα παιδιών στις μαθητικές αθλητικές ομάδες.

Όπως ελέχθη, τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι τηρούν τα μέτρα, ενώ η κα. Υπουργός κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την πρόθεσή τους να προβούν σε τεστ για Covid – 19 καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Σημείωσε επίσης ότι ήδη γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σχολεία ανά την επικράτεια τα οποία έχουν δείξει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ωστόσο στις «κόκκινες» περιοχές, σε αυτές δηλαδή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια ενώ τα Λύκεια θα συνεχίσουν την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

Σημειώνεται, ότι φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά.

Ως προς τα υπόλοιπα μέτρα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

- Παρατείνονται τα πρόσθετα μέτρα σε Βοιωτία, Σπάρτη, Εορδαία, στο Κρόκο και στα Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς και στον Ασπρόπυργο και στις Αχαρνές.
- Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα, αίρονται από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τα πρόσθετα μέτρα.
- Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play.
- Αυξάνεται ο αριθμός επιβαινόντων στα taxi, επιτρέπονται δύο άτομα εκτός του οδηγού.
- Παράταση απαγόρευσης στο κυνήγι και το ψάρεμα. Επιτρέπεται μόνο το κυνήγι εντός νομού στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου μέχρι τέσσερα άτομα και δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Η παράβαση επισύρει χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση κυνηγητικής άδειας.
- Τέλος, παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown όπως ισχύει. Απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, οι μετακινήσεις γίνονται με SMS, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικού χώρους, και ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 – 5:00.

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr