Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Βήμα – βήμα πως μπορείτε να αλλάξετε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας για το εμβόλιο…

23 Ιανουαρίου 2021 19:26

Αν ένας πολίτης, ειδικά εκείνοι που κατοικούν στα νησιά, δεχτούν μήνυμα ώστε να προσέλθουν για το εμβόλιο ενάντια στην νόσο Covid – 19 σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο (εκτός νησιού), με συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, και αυτό δεν τους εξυπηρετεί, μπορούν ηλεκτρονικά να αλλάξουν τα στοιχεία του ραντεβού τους.

 

Λόγω του ότι παρατηρείται ότι κάποιοι κάτοικοι νησιών λαμβάνουν μέσω της άυλης συνταγογράφησης μηνύματα για το ραντεβού τους σε εμβολιαστικά κέντρα απομακρυσμένα από το νησί τους ή σε εμβολιαστικά κέντρα αστικών περιοχών, επιβάλλεται να αλλάξουν τα στοιχεία του ραντεβού τους ώστε να εξυπηρετηθούν στο νησί τους.

Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με πολύ απλά βήματα. Θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr να πατήσουν αλλαγή και να εισάγουν τους κωδικούς του taxisnet στα πεδία που θα εμφανιστούν.



Κατόπιν θα εμφανιστεί το πεδίο με πληροφορίες των στοιχείων του πολίτη και τα προκαθορισμένα ραντεβού, με ημερομηνία, ώρα και εμβολιαστικό κέντρο.

Θα πρέπει έπειτα αν ενδιαφερόμαστε να εμβολιαστούμε στην περιοχή μας να πατήσουμε αλλαγή και να εισάγουμε τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής μας.



Κατόπιν εμφανίζεται πεδίο με τα τρέχοντα ραντεβού, το νέο κέντρο εμβολιασμού και τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες.




Επιλέγουμε ημερομηνία και ώρα για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου και στην συνέχεια έχουμε χρόνο δύο λεπτών για να επιβεβαιώσουμε το ραντεβού που έχουμε επιλέξει.




Αφού πατήσουμε ναι, εμφανίζεται το επιβεβαιωμένο ραντεβού με τα στοιχεία μας, την ημέρα, ώρα και κέντρο εμβολιασμού της πρώτης και δεύτερης δόσης μαζί με τον κωδικό εμβολίου και το QR code..

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα εκτυπώσουμε και το έντυπο να το έχουμε μαζί μας όταν θα προσέλθουμε για εμβολιασμό.

Οι πολίτες κατά το ραντεβού τους πρέπει:

1. Nα διαθέτουν τον QR code ή τον μοναδικό αριθμό ραντεβού κατά την επίσκεψή τους στο ΚΥ (πχ εκτυπώνοντάς τον ή σε ηλεκτρονική μορφή)

2. Να φέρουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους

3. Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού τους (εφόσον αυτό χρειαστεί).

4. Να προσέρχονται τουλάχιστον 15’ πριν το ραντεβού

5. Μπορούν να τροποποιήσουν ή και να ακυρώσουν το ραντεβού τους μέχρι και 72 ώρες πριν τον εμβολιασμό. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ακύρωσης (μετά τις 72 ώρες) ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.

Αφού έχουμε επιβεβαιώσει το ραντεβού μας, θα μας έρθει SMS με την επιβεβαίωση της ημέρας και της ώρας του εμβολιασμού για την πρώτη δόση.

Θα λάβουμε επίσης SMS υπενθύμισης τρεις ημέρες πριν το καθορισμένο ραντεβού καθώς και μια ημέρα πριν, αλλά και στις 7π.μ. της ημέρας του ραντεβού.

 

galaxy tab A7 new

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr