Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αλλάζει στα sms 2 και 6 – Προς νέο άλμα στα κρούσματα

03 Μαρτίου 2021 17:28

Αγορές σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής οι αλλαγές που κλείδωσαν και αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγη ώρα είναι οι εξής:

Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- στο 13033 θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα σε απόσταση κοντινή από στην οικία.

Για τον κωδικό 2 στα sms, που αφορά σε αγορές, θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να προκρίνεται καμία αλλαγή για τον κωδικό 4 στα sms που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες απεικονίζεται στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε εκτάκτως και στις 18.00, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο σετ μέτρων, με τα οποία θα επιχειρηθεί να αυστηροπποιηθεί το υπάρχον πλαίσιο.

Οι έκτακτες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας θα γίνουν στις 18:00 από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα υπερβεί το χθεσινό ρεκόρ για το 2021 (ήταν 2.353) κάτι που δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Η κυβέρνηση αναζητεί «έξυπνους» τρόπους για να μειώσει το ιικό φορτίο άμεσα και να μπορέσει να ανοίξει μετά τις 15 Μαρτίου την οικονομική δραστηριότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και κάτω από λιγότερη πίεση αναζητά η κυβέρνηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έμφαση θα δοθεί στην αυστηροποίηση των ελέγχων.

kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr