Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική

03 Μαρτίου 2021 18:24

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «στην Αττική η πίεση στο ΕΣΥ είναι στο βαθύ κόκκινο και για αυτό περνάμε στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης.


Με τους ρυθμούς των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία μας αντιλαμβάνεστε ότι το ΕΣΥ ξεπερνά τα όριά του. Πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες. 1227 εισαγωγές σε ΜΕΘ σε όλη την χώρα από την η Ιανουαρίου. Υπάρχει σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας μολύνοντας ταχέως ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο και ηλικία. Σήμερα προστέθηκαν 7 νέες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης θα προστεθούν 29 ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας.Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο». Επίσης τόνισε ότι το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών ενώ το Ωνάσειο θα εφημερεύει κανονικά για τα περιστατικά καρδιοπαθειών. Επίσης αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε: για το SMS 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ αλλά και το SΜS 3 η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χλμ, για το SMS 6 θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο και ποδήλατο. Για το SMS 4 θα ζητούνται περισσότερα στοιχεία για την ορθότητα της ανάγκης επίσκεψης σε οικείο πρόσωπο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr